«Εμφύλιος» στην Μπαρτσελόνα με την πρόταση μομφής στον Μπαρτομέου

Στις 7.500 χιλιάδες έχουν φτάσει οι υπογραφές των οπαδών της Μπαρτσελόνα κατά του νυν προέδρου του συλλόγου Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

«Εμφύλιος» στην Μπαρτσελόνα με την πρόταση μομφής στον Μπαρτομέου

Ο Λιονέλ Μέσι παρέμεινε έστω και με το… ζόρι στην Μπαρτσελόνα, αλλά τα «απόνερα» του σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Αργεντινό σούπερ σταρ δεν έχουν φύγει από τη Βαρκελώνη.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης στους «μπλαουγκράνα» με την ανακοίνωση της απόφασης του Μέσι να φύγει από την ομάδα οι υποψήφιοι για την προεδρία του συλλόγου Τζόρντι Φαρέ, Βίκτορ Φοντ και Γιουίς Φερνάντεθ κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του νυν προέδρου Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Μέχρι στιγμής λοιπόν έχουν συγκεντρωθεί 7.500 υπογραφές με την τριάδα των «μνηστήρων» του προεδρικού θώκου των Καταλανών να έχει ως στόχο τις 16.500 υπογραφές.

Είναι ο αριθμός των υπογραφών που απαιτούνται ώστε να εξαναγκαστεί ο Μπαρτομέου να παραιτηθεί έξι μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία των εκλογών, δηλαδή στις 15 Μαρτίου του 2021.

Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Μπαρτσελόνα επιδιώκουν να μαζέψουν ακόμα περίπου 9.000 υπογραφές για να προκηρύξει άμεσα εκλογές η παρούσα διοίκηση.

Η προθεσμία για τη συλλογή των υπογραφών λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου και οι τρεις άνδρες θεωρούν ότι είναι εφικτό το να συγκεντρωθούν.

Φυσικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικρατεί… εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των υποστηρικτών του Μπαρτομέου και των… αντιστασιακών, που προσπαθούν να παρακινήσουν τους φίλους της «Μπάρτσα» να «ρίξουν» τη νυν διοίκηση όχι μόνο λόγω της υπόθεσης Μέσι, αλλά και λόγω της πολύ κακής πορείας της ομάδας με αποκορύφωμα το ντροπιαστικό 8-2 από την Μπάγερν Μονάχου.

Ωστόσο το λάθος που θεωρούν ότι έχουν κάνει είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sport», ότι δεν έχουν επιτρέψει την υπογραφή από απόσταση και πρέπει όλοι όσοι υπογράφουν να έχουν φυσική παρουσία στα γραφεία του συλλόγου.

Όμως, οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί σε όλη την Καταλονία λόγω του κορονοϊού δυσκολεύουν την όλη διαδικασία και αποτρέπουν μερικούς από το να πάνε στα γραφεία για να ψηφίσουν.

Πάντως, όλα θα ξεκαθαρίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου. Αν τότε έχουν μαζευτεί 16.500 υπογραφές, αλλάζουν όλα σε ό,τι αφορά τα διοικητικά των Καταλανών.