Έτσι ανοίγουν με κόσμο τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελβετίας

Με κόσμο τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελβετίας. Οι θεατές θα φορούν μάσκες, ενώ δεν θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων στην κερκίδα.

Έτσι ανοίγουν με κόσμο τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελβετίας

Οι επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου και χόκεϊ της Ελβετίας, πήραν το ελεύθερο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας να «ανοίξουν» τα γήπεδά τους κατά τα 2/3 της χωρητικότητάς τους από την 1η Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (2/9).

Παρόλα αυτά, ο Υπουργός Υγείας της Ελβετίας, Αλέν Μπερσέ, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου πως οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκες, ενώ δεν θα επιτρέπεται (σε πρώτη φάση) η παρουσία φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων στην κερκίδα.

Μέχρι σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας είχαν δώσει το «πράσινο φως» για την παρουσία έως 1.000 φιλάθλων στις κερκίδες, λόγω των περιορισμών εξάπλωσης του κορονοϊού. Η απόφαση της κυβέρνησης πάρθηκε έπειτα από πολύ έντονες πιέσεις των ελβετικών συλλόγων, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει πως θα κατέρρεαν οικονομικά, εάν δεν αίρονταν οι περιορισμοί για την παρουσία θεατών στα γήπεδα.

«Όλο αυτό δίνει μία νέα προοπτική για τις ομάδες» τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ελβετικής Football League, Κλόντιους Σάεφερ, υπογραμμίζοντας παράλληλα, πως όσοι οπαδοί «σπάσουν» τους κανόνες, θα τιμωρούνται με αποκλεισμό τους από όλα τα γήπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ