Ο Έντσο Μαρέσκα ανέλαβε την Κ23 της Μάντσεστερ Σίτι

Ο άλλοτε μέσος του Ολυμπιακού Έντσο Μαρέσκα, ανακοινώθηκε επίσημα ως ο νέος τεχνικός της ομάδας Νέων της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Έντσο Μαρέσκα ανέλαβε την Κ23 της Μάντσεστερ Σίτι

Σπουδαία διάκριση για τον άλλοτε μέσο του Ολυμπιακού Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας Κ23 της Μάντσεστερ Σίτι, όπως έκαναν γνωστό οι "πολίτες". Ουσιαστικά, ο Ιταλός παλαίμαχος, αναλαμβάνει την δεύτερη ομάδα του αγγλικού συλλόγου. Να σημειωθεί, πως ο Μαρέσκα διαθέτει προπονητική εμπειρία καθώς κατά το παρελθόν έχει δουλέψει ως βοηθός στον πάγκο των Άσκολι, Σεβίλη και Γουέστ Χαμ.

"Ο Έντσο Μαρέσκα προσελήφθη ως προπονητής της αναπτυξιακής μας ομάδας διαδεχόμενος τον Πολ Χάρσλεϊ που έληξε το συμβόλαιό του. Ο 40χρονος είχε μία άκρως επιτυχημένη ποδοσφαιρική καριέρα που κράτησε σχεδόν 20 χρόνια, εκπροσωπώντας αρκετούς συλόγους. Μεταξύ των οποίων η Γιουβέντους, με την οποία κατέκτησε την Serie A και το ιταλικό Σούπερ Καπ ενώ ήταν μέλος της Σεβίλλης κατακτώντας μαζί της πέντε μεγάλα τρόπαια, μεταξύ των οποίων δύο Κύπελλα UEFA και ένα Κύπελλο Ισπανίας.

Ένας ενεργητικός μέσος, ο Έντσο εκπροσώπησε επίσης την Μάλαγα και τον Ολυμπιακό ενώ πέρασε και δύο χρόνια στην Αγγλία αγωνιζόμενος για την Γουέστ Μπρομ από το 1998 μέχρι το 2000. Πρώην διεθνής με την Κ-21 της Ιταλίας, άρχισε την προπονητική του καριέρα στην Άσκολι το 2017, πριν πάει στην Σεβίλλη. Αργότερα, ο Μαρέσκα ήταν από τα εξέχοντα μέλη στο προπονητικό επιτελείο του Μανουέλ Πελεγκρίνι κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Χιλιανού στην Γουέστ Χαμ", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Σίτι για την πρόσληψη του Μαρέσκα.