Μπαρτσελόνα: «Δεν εξετάζουμε την αποχώρηση του Μέσι. Τον θέλουμε εδώ....»

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του Τρινκάο ο γενικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ραμόν Πλάνες, τόνισε την επιθυμία του συλλόγου για παραμονή του Λιονέλ Μέσι στην ομάδα. Εξαφανισμένος από τη Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος Μπαρτομέου.

Μπαρτσελόνα: «Δεν εξετάζουμε την αποχώρηση του Μέσι. Τον θέλουμε εδώ....»

Την πρόθεση της Μπαρτσελόνα για παραμονή του Λιονέλ Μέσι στις τάξεις του συλλόγου ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Ραμόν Πλάνες. Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του Τρινκάο στους «μπλαουγκράνα» οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν στο μέλλον του Αργεντινού επιθετικού στους Καταλανούς, ενώ παρότι στα γραφεία της ομάδας είχε φτάσει και ο πρόεδρος της «Μπάρτσα», Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, για τις υπογραφές του συμβολαίου του Τρινκάο, εν τούτοις απέφυγε τους δημοσιογράφους.

«Ήταν σημαντικά τα νέα για τον Λιονέλ Μέσι, αλλά αυτό που σκεφτόμαστε -και το έχουμε πει πολλές φορές- είναι ότι τον σκεφτόμαστε ως παίκτη της Μπαρτσελόνα. Δεν εξετάζουμε την αποχώρησή του. Σήμερα έφτασε ο Τρινκάο και ελπίζουμε πως θα θριαμβεύσει δίπλα στον Λιονέλ Μέσι. Η Μπαρτσελόνα έχει "χτιστεί" στο παρελθόν πολλές φορές και πάντοτε επέστρεφε δυνατή. Στο μυαλό μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα γύρω από τον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Πρέπει να έχουμε απόλυτο σεβασμό στον Λιονέλ γι' αυτό που είναι και την ιστορία του.

Δεν σκεφτόμαστε οτιδήποτε αφορά τη ρήτρα του συμβολαίου του. Ο "γάμος" αυτός έχει δώσει πολλά σε αμφότερες πλευρές, πολλές χαρές στους φιλάθλους και δουλεύουμε εσωτερικά για τον πείσουμε, να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση τόσο για τον ίδιο όσο και για τον σύλλογο. Δουλεύουμε για να κάνουμε καλύτερη την ομάδα, καλύτερη από πέρσι. Αυτή είναι η δουλειά του επιτελείου. Αυτή είναι ώρα για σκληρή δουλειά, τα αποτελέσματα θα φανούν εν καιρώ».

Όταν ρωτήθηκε μάλιστα για τις πληροφορίες που ανέφεραν πως ο Μέσι δεν πρόκειται να μεταβεί την προσεχή Δευτέρα στο προπονητικό κέντρο για να υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό και ότι δεν θα προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα μία μέρα αργότερα, απάντησε:

«Ο Λιονέλ δεν μας έχει πει ότι δεν πρόκειται να προπονηθεί με την ομάδα, αλλά οποιαδήποτε επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν πρόκειται να μεταδοθεί ή να συζητηθεί δημόσια, σε ένδειξη σεβασμού. Η προσπάθεια που κάνουμε έχει να κάνει με τον διάλογο».

Επιπρόσθετα, ο Ραμόν Πλάνες υπογράμμισε: «Κάνουμε προσθήκες νεαρών παικτών, όπως ο Τρινκάο, για να δημιουργήσουμε μια νεανική ομάδα που θα κερδίζει. Όλοι οι σύλλογοι εξελίσσονται. Δεν πρόκειται για μία κόντρα ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Λιονέλ Μέσι, κανείς δεν αξίζει κάτι τέτοιο. Δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε μια νικήτρια ομάδα. Δεν έχει διαιρεθεί ο σύλλογος λόγω του Λιονέλ Μέσι, όλοι όσοι καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο, τον θέλουμε εδώ για να κερδίσει κι άλλους τίτλους. Είναι νικητής».

Τέλος, για τις αποχωρήσεις παικτών, σημείωσε: «Ο σύλλογος δουλεύει εσωτερικά για ένα νέο πρότζεκτ. Ο Ρόναλντ Κούμαν είπε ότι θα μιλήσει προσωπικά με τους παίκτες, αυτό κάνει και συνεχίζει να κάνει. Πρέπει να δείχνουμε μεγάλο σεβασμό για παίκτες που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στην Μπαρτσελόνα. Είναι δύσκολες στιγμές και κάποιες φορές οι αποφάσεις είναι επίπονες, αλλά όλες οι συζητήσεις είναι εσωτερικές και προσωπικές».