Serie A: Πρόταση 1,3 δις. ευρώ από δυο εταιρίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Οι εταιρείες CVC Capital Partners και Advent International θα καταθέσουν πρόταση 1,3 δις. ευρώ για να αποκτήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A.

Serie A: Πρόταση 1,3 δις. ευρώ από δυο εταιρίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Οι εταιρείες CVC Capital Partners και Advent International ετοιμάζουν μια κοινή πρόταση ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για μερίδιο μειοψηφίας στο ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Serie A, όπως ανέφεραν οι Financial Times.

Αναζητώντας τρόπους για την αύξηση των εσόδων και την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, η Serie A ζήτησε από τους επενδυτές να υποβάλουν προσφορές για να αγοράσουν μερίδιο έως και 15% σε μια νεοσύστατη εταιρεία μέσων που θα ελέγχει τα δικαιώματα μετάδοσης της.

Για να εξασφαλιστεί η συμφωνία, οι πλειοδότες θα απαιτήσουν υποστήριξη από 14 από τους 20 συλλόγους του πρωταθλήματος για να δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία και εάν περάσει, 15 σύλλογοι πρέπει στη συνέχεια να ψηφίσουν υπέρ της προσφοράς τους έναντι της αντιπάλου της.

Πάνω από τα μισά έσοδα της Serie A προέρχονται από τα δικαιώματα μετάδοσης.
Απόφαση σχετικά με τις προτάσεις από την Lega Calcio Serie A, αναμένεται τώρα μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, όπως ανέφεραν οι Financial Times .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ