Επίσημο: Μάρκο Σίλβα τριετίας στην Έβερτον (vid)

Η Έβερτον ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μάρκο Σίλβα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Επίσημο: Μάρκο Σίλβα τριετίας στην Έβερτον (vid)

Ο 40χρονος τέως τεχνικός του Ολυμπιακού θα αντικαταστήσει τον Σαμ Αλαρντάις ο οποίος απολύθηκε στο τέλος της σεζόν μετά από έξι μήνες υπηρεσίας.

Οι δυο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο 3ετούς διάρκειας. Ο Σίλβα είχε απολυθεί τον Ιανουάριο από την Γουότφορντ με την κατηγορία ότι μιλούσε με την Έβερτον από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Ξέρω τι περιμένουν οι οπαδοί μας, θέλω να είναι περήφανοι όταν βλέπουν την ομάδα μας στο γήπεδο», δήλωσε ο Σίλβα. Και συνέχισε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Φάραντ Μοσίρι (σημ: ιδιοκτήτη της Έβερτον), στον πρόεδρο, στο διοικητικό συμβούλιο και στον Μαρσέλ Μπραντς (σημ: διευθυντής ποδοσφαίρου) για την εμπιστοσύνη στο έργο μου».

Ο Σίλβα, ο οποίος είχε πάρει πρωτάθλημα με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τον Ολυμπιακό, είχε δουλέψει εκτός από την Γουότφορντ και στην Χαλ την οποία δεν κατάφερε να σώσει πέρσι από τον υποβιβασμό.

Στους πρώτους μήνες που ήταν στην Γουότφορντ οδήγησε την ομάδα στην πρώτη τετράδα αλλά μετά ήρθε ο κατήφορος (μια νίκη σε 11 ματς) που έφερε και την απομάκρυνσή του.

Ο ιδιοκτήτης της Έβερτον, Μοσίρι είχε επιδιώξει να κλείσει τον Σιλβα μετά το διαζύγιο με τον Ρόναλντ Κούμαν, τον Νοέμβριο του 2017 αλλά η Γουότφορντ αντέδρασε και μάλιστα έκανε αίτημα αποζημίωσης στην Premier League.

Η Έβερτον τερμάτισε 13η στην Premier League αλλά το ποδόσφαιρο που έπαιζε με τον Αλαρντάις δεν άρεσε σε κανένα και έτσι ήταν δεδομένη η απόλυσή του στο τέλος της σεζόν.