Κούμαν: «Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα των ονείρων μου»

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπαρτσελόνα προχώρησε ο Ρόναλντ Κούμαν. 

Κούμαν: «Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα των ονείρων μου»

Ο Ρόναλντ Κούμαν αποτελεί και επίσημα τον νέο τεχνικό ηγέτη της Μπαρτσελόνα, με τον Ολλανδό κόουτς να αντικαθιστά τον Κίκε Σετιέν ο οποίος απομακρύνθηκε ύστερα από την συντριβή των Καταλανών στο Champions League από την Μπάγερν.

Επίσημο: Προπονητής της Μπαρτσελόνα ο Κούμαν

Ο Κούμαν που έλυσε το συμβόλαιό του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας -καθώς ήταν προπονητής στην Εθνική Ολλανδίας-, προχώρησε στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, με τον ίδιο να τονίζει στην ιστοσελίδα της ολλανδικής ομοσπονδίας:

«Ήταν τιμή να είμαι ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ολλανδίας. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, έχω κάνει ό,τι μπορώ για να φέρω επιτυχίες με την Ολλανδία. Κοιτάζω πίσω με υπερηφάνεια για όσα έχουμε επιτύχει μαζί εκείνη την περίοδο. Η εθνική Ολλανδίας έχει ένα λαμπρό μέλλον, είμαι πεπεισμένος γι' αυτό. Όλοι γνωρίζουν ότι η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα των ονείρων μου. Νιώθω πολύ ξεχωριστά για μένα να μπορώ να γίνω προπονητής εκεί».

Από την μεριά του ο επικεφαλής της ολλανδικής ομοσπονδίας, Έρικ Γκούντε δήλωσε: «Λυπούμαστε για την απόφαση του Ρόναλντ, αλλά σεβόμαστε την επιλογή του. Στην περίοδο που ο Ρόναλντ ήταν ομοσπονδιακός προπονητής, έχει επιτύχει πολύ καλά αποτελέσματα με την εθνική ομάδα. Έδωσε ξανά το χρώμα στην ομάδα, μετά από πολλά δύσκολα χρόνια. Και είμαστε πολύ ευγνώμονες γι' αυτό. Η ομάδα έχει αναπτυχθεί εξαιρετικά, από την άποψη αυτή μπορούμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».

Τέλος, να σημειωθεί, πως ο βοηθός του Ρόναλντ Κούμαν, Ντουάιτ Λοντεβέγκες, θα είναι ο προσωρινός προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας, μέχρι οι "τουλίπες" να προσλάβουν τον διάδοχο του Κούμαν.