Η Μπάγερν Μονάχου απέλυσε ρατσιστή προπονητή

Ο συγκεκριμένος είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια στα social media, αλλά και στις προπονήσεις των ακαδημιών των Βαυαρών.

Η Μπάγερν Μονάχου απέλυσε ρατσιστή προπονητή

Η Μπάγερν Μονάχου απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες τον προπονητή των τμημάτων υποδομών της, ο οποίος είχε προχωρήσει σε ρατσιστικά σχόλια στον λογαριασμό του στα social media, αλλά και κατά τη διάρκεια προπονήσεων, όπως κατήγγειλαν με ανώνυμες επιστολές γονείς των παιδιών.

Οι κυρώσεις τις οποίες είχε διαμηνύσει ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίνγκε ήρθαν και πιο άμεσα από ότι υπολόγιζαν στο σύλλογο των Βαυαρών, αφού όπως ανακοινώθηκε ο προπονητής, του οποίου η ταυτότητα παρέμεινε κρυφή, εξεδιώχθη με αφορμή τις καταγγελίες που είχαν φθάσει στους ιθύνοντες της ομάδας.

«Αυτές οι λέξεις δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες που εκπροσωπεί και υπερασπίζεται ο σύλλογος» τόνισε την Πέμπτη εκνευρισμένος με το συμβάν ο Ρουμενίνγκε, τονίζοντας πως το συγκεκριμένο συμβάν θα «έχει συνέπειες», σε δηλώσεις του λίγο πριν την αναχώρηση των Βαυαρών για τη Λισσαβόνα και τον προημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα για το Final-8 του Champions League.

«Αυτή η υπόθεση πραγματικά με ενοχλεί πολύ. Πρέπει να το πω δυνατά και καθαρά, γατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε ένας σύλλογος που είναι πάντα εναντίον του ρατσισμού» είχε πει με νόημα το «αφεντικό» των Βαυαρών.

Την Τρίτη (11/8) το περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι WDR αποκάλυψε το περιεχόμενο μίας διαδικτυακής συζήτησης προπονητή των Ακαδημιών της Μπάγερν Μονάχου (το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε) με έντονα ρατσιστικά σχόλια.

Η δε αστυνομία του Μονάχου, ξεκίνησε έρευνα, αφού έστειλε πρώτα στο σύλλογο, τέσσερα ανώνυμα γράμματα από γονείς νεαρών παικτών από το 2018, τα οποία καταγγέλλουν περιστατικά ρατσισμού από τον συγκεκριμένο προπονητή.

Έτσι σχεδόν αμέσως οι Βαυαροί απέπεμψαν τον προπονητή, ο οποίος μάλιστα εξαναγκάστηκε σε παραίτηση χωρίς να φέρει αντίρρηση.