Μπαρτσελόνα: Ποκετίνο, Τσάβι, Κούμαν οι υποψήφιοι- Φήμες για απόλυση των Σετιέν και Αμπιντάλ

Στην Μπαρτσελόνα αναζητούν τον αντικαταστάτη του Κίκε Σετιέν και σοβαροί υποψήφιοι είναι οι Μαουρίτσιο Ποκετίνο, Τσάβι και Ρόναλντ Κούμαν.

Μπαρτσελόνα: Ποκετίνο, Τσάβι, Κούμαν οι υποψήφιοι- Φήμες για απόλυση των Σετιέν και Αμπιντάλ

Ο αναβρασμός που επικρατεί στις τάξεις της Μπαρτσελόνα μετά το 2-8 από την Μπάγερν Μονάχου φαίνεται πως σιγά-σιγά θα τον διαδεχθεί το «καθαρό μυαλό» για σοβαρές αποφάσεις. Γιατί οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι πολλές.

Το είπε άλλωστε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου μετά την ταπεινωτική ήττα: «Ζητούμε συγγνώμη σε όλον τον κόσμο της Μπαρτσελόνα. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις πριν ξεκινήσει το επόμενο Champions League. Από την επόμενη εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις και θα ανακοινωθούν. Συγχαρητήρια στην Μπάγερν. Δεν ήμασταν στο ύψος. Έχει δίκιο ο Πικέ. Είναι πολύ σκληρή ήττα. Λυπάμαι πολύ».

Οι αποφάσεις αυτές φαίνεται πως δεν άργησαν να ληφθούν. Οι πρώτες μάλιστα ήταν και οι αναμενόμενες. Ο Κίκε Σετιέν (που αντικατέστησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε), τον οποίο δεν θέλουν ούτε οι παίκτες, μπορεί να δήλωσε μετά το ματς «είναι πολύ νωρίς να σκεφτώ εάν θα συνεχίσω ή όχι. Δεν εξαρτάται από εμένα. Πρέπει να αναλογιστούμε την κατάσταση και τη σημασία μιας τόσο εξευτελιστικής ήττας. Με πόνεσε για τον τρόπο με τον οποίον ήλθε. Δεν με ανησυχεί το μέλλον, αλλά ο πόνος που έφερε για την ομάδα και τους οπαδούς της», ωστόσο η απόφαση για τον ίδιο είναι προ καιρού ειλημμένη.

Στην Ισπανία έχουν φουντώσει οι φήμες ότι τόσο στον Σετιέν όσο και στον Ερίκ Αμπιντάλ έχουν κοινοποιηθεί ήδη οι απολύσεις τους, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να αναζητούν τον «εκλεκτό» για τον πάγκο τους.

Ο Τσάβι, ένα γνήσιο τέκνο της Μπαρτσελόνα και προερχόμενος από τη «Μασία» παίζει και πάλι, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ανανέωσε με την Αλ Σαντ. Υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του πως μπορεί να αποδεσμευτεί αν έρθει η πρόταση για την Μπαρτσελόνα.

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, που ήταν στην Τότεναμ πριν τον αντικαταστήσει ο Ζοζέ Μουρίνο, είναι ένας υποψήφιος ακόμα που παίζει δυνατά. Στο παρελθόν βέβαια-όπως θυμίζει ο ισπανικός Τύπος- είχε προβεί σε προσβλητικές δηλώσεις για την Μπαρτσελόνα αλλά έχει ανασκευάσει ζητώντας συγνώμη. Επίσης φαίνεται πως διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα.

Στη λίστα βέβαια του Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου βρίσκεται και ο Ρόναλντ Κούμαν που είναι ο εκλέκτορας της Εθνικής Ολλανδίας.