Τουντούρης: Έτσι έγινε η μεταγραφή του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ

Ο ατζέντης του Κώστα Τσιμίκα, Πασχάλης Τουντούρης μίλησε για την μεταγραφή του Έλληνα ποδοσφαιριστή από τον Ολυμπιακό στη Λίβερπουλ, αλλά και τον ρόλο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τουντούρης: Έτσι έγινε η μεταγραφή του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ

Ο Πασχάλης Τουντούρης που είναι ατζέντης του Κώστα Τσιμίκα μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την μεταγραφή του πελάτη του στη Λίβερπουλ, το πως χειρίστηκε ο Ολυμπιακός την μεταγραφή του Τσιμίκα αλλά και τον ρόλο που έπαιξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αναλυτικά ο Πασχάλης Τουντούρης μίλησε:

Για τη μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ: «Ξημέρωσε μία πάρα πολύ όμορφη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για τον Ολυμπιακό και για τη Λίβερπουλ. Το να γίνεσαι μέλος μίας τόσο ιστορικής ομάδας, νυν πρωταθλήτριας Αγγλίας και κατόχου του Champions League πρέπει να το γιορτάσουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τις λεπτομέρειες από τη μεταγραφή: «Εκείνο που είναι σημαντικό είναι η μεθοδικότητα και η διακριτικότητα της Λίβερπουλ στην υπόθεση. Ήταν πολύ επαγγελματικός και από τον Οκτώβριο είχαν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές. Πρέπει να κρατάμε κάποιες ισορροπίες, χωρίς να επηρεαστεί ο παίκτης και να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα στην ομάδα. Έμεινε απέξω ο παίκτης. Έκαναν ταξίδια στην Ελλάδα και η διαδικασία είχε κρατήσει αρκετό καιρό. Αν δεν υπήρχε ο Covid-19, θα είχε τελειώσει πιο νωρίς η υπόθεση».

Για τα στοιχεία που άρεσαν στη Λίβερπουλ: «Εκτός από τα καθαρά αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, που τα ξέρουμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα, και τον τρόπο που αντιμετώπισε τους αντίπαλους εξτρέμ στο αμυντικό κομμάτι, βασικό κομμάτι ήταν η νοοτροπία του νικητή. Το γεγονός ότι πήραν πληροφορία για το παρελθόν του. Υπήρχαν καλά λόγια για εκείνον από συμπαίκτες, προπονητές, συνεργάτες και άλλους ανθρώπους. Όλα αυτά συντέλεσαν στο να προχωρήσουν για την απόκτησή του. Λειτουργούν ως οικογένεια. Όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και τα μέλη της ομάδας και τα διοικητικά στελέχη της. Υπάρχουν συσκέψεις μεταξύ όλων των μελών. Ο Κλοπ χειρίζεται το μάνατζμεντ στην ομάδα και ο τρόπος που το κάνει έχει καταφέρει να φέρει την ομάδα στην κορυφή της Αγγλίας».

Για τον χαρακτήρα του 24χρονου οπισθοφύλακα: «Από πολύ νεαρή ηλικία είχε το επιθετικό χάρισμα, αφού έπαιζε ως εξτρέμ στον Πανσερραϊκό. Έφυγε από την Ελλάδα, έζησε διαφορετική κουλτούρα ως ποδοσφαιριστής και βίωσε την αποδοχή από όλους όσους τον συνάντησαν. Η νοοτροπία, ο επαγγελματισμός του, η θετική αύρα και το πνεύμα νικητή που μετέδιδε σε όλη την ομάδα. Έχει πάντα μέσα τη νοοτροπία νικητή»

Για τις αντιδράσεις των Άγγλων και τον τρόπο λειτουργίας: «Το παρατσούκλι του στην Αγγλία θα είναι το “greek lion (ελληνικό λιοντάρι)”. Αξίζει ως προσωπικότητα και ως ποδοσφαιριστής. Σίγουρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, η νοοτροπία νικητή και η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες βοήθησαν σε αυτή την κατεύθυνση για το παιδί. Πρέπει να καταλάβουν και οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο πως πρέπει να επενδύσουμε στα παιδιά και πως εκεί είναι το μέλλον μας. Οι πρωταγωνιστές στο ποδόσφαιρο είναι οι αθλητές και οι προπονητές. Δεν μπορούν κάποιοι άλλοι να κλέβουν την παράσταση, που στο εξωτερικό όλα τα έχουν λυμένα. Στη Λίβερπουλ δίνουν το πρόγραμμα προπονήσεων για τον επόμενο μήνα. Εμείς δεν ξέρουμε πότε θα γίνει ο (περσινός) τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας».

Για τον Ολυμπιακό: «Ευχαρίστησε ο Κωνσταντίνος τον Ολυμπιακό, αλλά και εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση. Επίσης, ο πρόεδρος ήταν κοντά στις συζητήσεις, αφού είμαι σε θέση να το ξέρω και δεν σκόπευε να βάλει εμπόδια σε ένα παιδί που έχει βγει από τις ακαδημίες του συλλόγου και φτάνει στην εκπλήρωση ενός ονείρου που έχει ο κάθε νεαρός παίκτης».