Γαβαλάς για Τσιμίκα: «Μία ιστορική βραδιά»

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος  Γαβαλάς αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ.

Γαβαλάς για Τσιμίκα: «Μία ιστορική βραδιά»

Η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ είναι ένα ιστορικό γεγονός. Δεν συμβαίνει και κάθε μέρα ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής να πηγαίνει στην εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης και Αγγλίας.

Η μεταγραφή του 24χρονου μπακ επισημοποιήθηκε από τη Λίβερπουλ και τον Ολυμπιακό και ο διευθυντής επικοινωνίας της πειραϊκής ΠΑΕ, Νίκος Γαβαλάς αναφέρθηκε σε αυτή την τεράστια επιτυχία. Έκανε λόγο μάλιστα για μία ιστορική βραδιά.

Αναλυτικά ο Νίκος Γαβαλάς έγραψε:

«Από παιδί στον Ολυμπιακό. Από μικρός στα ερυθρόλευκα.

Ο Κώστας Τσιμίκας έγινε μέρος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού στις αρχές του 2014 περνώντας τις πύλες του Αθλητικού Κέντρου του Ρέντη για να ενταχθεί στην Ακαδημία.

Ανέβηκε ένα-ένα τα σκαλοπάτια της πυραμίδας ακολουθώντας πίστα το σύγχρονο πρόγραμμα λειτουργίας των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού, που την τελευταία δεκαετία έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Κατόρθωσε να κάνει το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα στις 28 Οκτωβρίου 2015 σε αγώνα Κυπέλλου απέναντι στον Πλατανιά, με τον Μάρκο Σίλβα να τον ρίχνει για πρώτη φορά στα βαθιά του ελληνικού πρωταθλήματος στις 19 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς κόντρα στην Καλλονή.

Μεσολάβησε η θητεία του σε Δανία και Ολλανδία για να έρθει η ώρα της καθιέρωσής του στον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε και στην εποχή του Πέδρο Μαρτίνς αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση στο ματς με τη Λουκέρνη για το Europa League. Στη σεζόν 2018-19 μέτρησε εννέα ευρωπαϊκές συμμετοχές

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση με την Εθνική ομάδα των ανδρών ήρθε τον Οκτώβριο του 2018 σε παιχνίδι με την Ουγγαρία και η πορεία προς την κορυφή ήταν πια σε πλήρη εξέλιξη.

Για του λόγου το αληθές, το γεγονός πως αγωνίστηκε και στους 16 ευρωπαϊκούς αγώνες του Ολυμπιακού στη χρονιά που ολοκληρώθηκε, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι πια ένας από τους κορυφαίους αριστερούς μπακ στην Ευρώπη, κάτι που το επιβεβαιώνει και η φετινή του παρουσία στο UEFA Champions League με τον Ολυμπιακό, αφού ήταν δεύτερος στη σχετική λίστα με τις περισσότερες επιτυχημένες σέντρες στη διοργάνωση.

Δικαιολογημένα ανήκει από σήμερα στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Ευρώπης και πρωταθλήτριας Αγγλίας, Λίβερπουλ.

Μία ιστορική βραδιά για τον Κώστα, τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο!».