Μπαλοτέλι – Μαντσίνι: Mαζί δεν κάνουν, χώρια δεν μπορούν

Ο Ιταλός στράϊκερ ξανασκόραρε για την Εθνική Ιταλίας, μετά απο 4 χρόνια, στο ντεμπούτο του νέου εκλέκτορα με τον οποίο είχε πλακωθεί στην Μάντσεστερ Σίτι!

Μπαλοτέλι – Μαντσίνι: Mαζί δεν κάνουν, χώρια δεν μπορούν

Βρε πως τα φέρνει η ζωή....Χθες βράδυ, στην Ελβετία, στο Σεν Γκάλεν, πιο συγκεκριμένα, διεξήχθη Μουντιαλικό φιλικό.

Όχι για την Ιταλία, που μετά από 60 χρόνια θα λείψει από Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά για την Σαουδική Αραβία! Οι πρόσφατοι αντίπαλοι της Εθνικής μας έχασαν, 2-1, από τους «ατζούρι» που έκλεψαν τα φώτα της δημοσιότητας. Όχι μόνο γιατί το ματς ήταν το παρθενικό με τον νέο τους εκλέκτορα στον πάγκο, Ρομπέρτο Μαντσίνι, αλλά γιατί το σκορ άνοιξε, στο 21ο λεπτό, ο Μάριο Μπαλοτέλι!


Ο επιθετικός της Νις, όχι μόνο ξαναγωνίστηκε στην «σκουάντρα ατζούρα», αλλά σκόραρε μετά από 4 χρόνια απόχης απο τα γκολ, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος! Ήταν 14 Ιουνίου του 2014, κόντρα στην Αγγλία, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, που ο ιδιόρρυθμος, αν μη τι άλλο, επιθετικός είχε βρει για τελευταία φορά το δρόμο προς τα δίχτυα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη με 2-1 επί των «λιονταριών».

Κι εκείνο ήταν το τελευταίο Ιταλικό γκολ στη διοργάνωση -και σε Μουντιάλ κατ’ επέκταση- μέχρι το 2022 στην καλύτερη, όταν οι γείτονες ευελπιστούν να επιστρέψουν στο θεσμό, που έχουν κατακτήσει 4 φορές.

Οι Ιταλοί (όπως κι οι Άγγλοι άλλωστε...) αποκλείστηκαν, χάνοντας 1-0 από Κόστα Ρίκα και Ουρουγουάη κι ο Τσέζαρε Πραντέλι χαιρέτησε. Ο Κόντε που τον διαδέχθηκε τον κάλεσε μια φορά αλλά δεν τον χρησιμοποίησε, λόγω τραυματισμού, σ’ ένα ματς με την Κροατία, ενώ ο Βεντούρα, που ακολούθησε στον πάγκο, δεν έβαζε τον Ινσίνιε, θα χρησιμοποιούσε τον...παλαβιάρη «Μπάλο»;

Σχέση (στ)οργής!

Τα όσα ακολούθησαν του επωνείδιστου Ιταλικού αποκλεισμού από την Σουηδία έφεραν στην θέση του ομοσπονδιακού προ ημερών τον Ρομπέρτο Μαντσίνι με τον οποίο ο Μπαλοτέλι έχει μια σχέση...(στ)οργής!

Eίναι η 3η φορά που συνεργάζονται μετά τις Ίντερ (2007-08) και Μάντσεστερ Σίτι (2010-13). Μάλιστα με τους «πολίτες» ο «Σούπερ Μάριο» έκανε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του. Όπως εκείνο το αλήστου μνήμης 6-1, της 23ης Οκτωβρίου 2011, όπου αφού σκόραρε είχε αποκαλύψει το μπλουζάκι με την επιγραφή «Γιατί πάντα εγώ;»

Όλα αυτά την επομένη που στο σπίτι του είχε έρθει η πυροσβεστική να σβήσει την φωτιά που είχε βάλει ο...ίδιος ρίχνοντας πυροτεχνήματα!

Ο Μαντσίνι τότε είχε στέρξει προς υποστήριξη του λέγοντας: «Το πρόβλημα είναι η ηλικία του. Μπορεί να κάνει κάποια λάθη. Είναι ο...Μάριο. Είναι τρελός, αλλά τον αγαπώ γιατί είναι καλό παιδί»!

Άποψη που δεν άλλαξε, προφανώς, ούτε όταν είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες του «Μάντσιο» με τον «Μπάλο» να έχουν «στενές επαφές» σε προπόνηση της Σίτι μετά από ομηρώδη καβγά!

Έτσι ο Ιταλός εκλέκτορας έδειξε την εκτίμηση του προς το πρόσωπο του καλώντας τον ξανά και κάνοντας τον να αισθανθεί, ξανά, μέλος της Εθνικής Ιταλίας, ποντάροντας στην ωριμότητα που έδειξε στην Νις την τελευταία διετία.

Στα 27 του για τον Μπαοτέλι αυτή η εξέλιξη είναι μάλλον το τελευταίο «τρένο» καταξίωσης στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και μια «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για να ξεπλύνει τις ποδοσφαιρικές του «αμαρτίες», επανερχόμενος στα πάτρια (σ. λέγεται πως τον θέλει η Μίλαν).

Όσο για τον 53χρονο Μαντσίνι ο παίκτης αποτελεί ένα στοίχημα που θέλει να κερδίσει σε μια νέα Ιταλία χωρίς αγωνιστικές σταθερές (σ. πρώτο ματς, επίσημα, της μετά – Μπουφόν εποχής)...