Η UEFA για Champions League, Europa League: Θα παίζετε ακόμα και με 10 κρούσματα κορονοϊού

Δημοσίευμα που θα συζητηθεί από την «L' Equipe» καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει η Γαλλική εφημερίδα, η UEFA θα αναγκάζει μία ομάδα να παίξει ακόμα και αν έχει 10 κρούσματα του κορονοϊού!

Η UEFA για Champions League, Europa League: Θα παίζετε ακόμα και με 10 κρούσματα κορονοϊού

Μπορεί ακόμη να μην έχει τελειώσει η φετινή σεζόν αλλά στην UEFA ήδη σκέπτονται την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μάλιστα όπως αναφέρει η «L' Equipe», η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να τελειώσει κανονικά την επόμενη αγωνιστική περίοδο, σε σημείο μάλιστα να αναγκάζει μία ομάδα να παίξει ακόμα και αν έχει 10 κρούσματα κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, οι ειδικοί κανονισμοί έρχονται για να εγγυηθούν την ολοκλήρωση των διοργανώσεων για την σεζόν 2020-21, αν και αρκετοί φοβούνται ότι θα υπάρξουν προβλήματα στα προκριματικά και στα πλέι οφ.

Η UEFA σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, σε περίπτωση που μία ομάδα εμφανίσει 10 κρούσματα κορονοϊού, τότε εφόσον διαθέτει 13 υγιείς ποδοσφαιριστές από την λίστα που έχει δηλώσει, τότε θα πρέπει να να αγωνιστεί!

Αν δεν έχει 13 ποδοσφαιριστές από την λίστα που έχει δηλώσει αρχικά, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές που δεν ήταν στην λίστα.

Αν δεν μπορεί να παίξει, τότε θα χάσει τον αγώνα με 3-0.

Ένα άλλο κομμάτι, έχει να κάνει για με τους διαιτητές. Αν για παράδειγμα βρεθεί ένας ρέφερι θετικός για, τότε ο αντικαταστάτης του θα πρέπει να έχει την ίδια εθνικότητα με μία από τις δύο ομάδες!

Από εκεί και πέρα, εάν υπάρχει πρόβλημα με την έδρα του αγώνα, τότε η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να βρει ένα άλλο γήπεδο.

Μάλιστα αν οι φιλοξενούμενοι έχουν πρόβλημα να ταξιδέψουν λόγω περιορισμών που μπορεί να υπάρχουν από την χώρα του γηπεδούχου, τότε θα πρέπει ο γηπεδούχος να βρει γήπεδο σε μία άλλη χώρα για την διεξαγωγή του αγώνα.

Ουσιαστικά η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή ή όχι του αγώνα και αυτή θα τιμωρηθεί!

Τώρα, εάν οι χώρες των δύο ομάδων έχουν περιορισμούς στα ταξίδια λόγω του κορονοϊού και δεν ενημερώσουν άμεσα την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, τότε θα τιμωρηθεί και η φιλοξενούμενη ομάδα!