Το MLS μεταδίδει live τη συνομιλία VAR-διαιτητή κατά τον έλεγχο των φάσεων (vid)

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση η Αμερικάνικη Λίγκα μεταδίδει στον αέρα τη συνομιλία VAR-διαιτητή, στις αμφισβητούμενες φάσεις

Το MLS μεταδίδει live τη συνομιλία VAR-διαιτητή κατά τον έλεγχο των φάσεων (vid)

Ο τρόπος για να γίνει το VAR περισσότερο... συμπαθές προς το φίλαθλο κοινό των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων εξασκείται ήδη στο MLS.

Το πόρισμα του Video Assistant Referee έχει προκαλέσει απορία στους οπαδούς σε δεκάδες περιπτώσεις, από την Premier League μέχρι και τη Super League και το …μυστικό στην καλύτερη κατανόηση των αποφάσεών του ίσως να έγκειται στην τακτική που ακολουθούν οι ιθύνοντες της αμερικανικής Λίγκας.

Συγκεκριμένα, μετά το restart του πρωταθλήματος, κάθε επίμαχη φάση που υποχρεώνει τον διαιτητή να μεταβεί στο μόνιτορ για να την εξετάσει ιδίοις όμμασι, συνοδεύεται από τη συνομιλία του με τον VAR.

Η ενδοεπικοινωνία τους, δηλαδή, μεταδίδεται live, τόσο με ήχο όσο και με εικόνα κι έτσι οι τηλεθεατές γνωρίζουν ό,τι λέγεται ανάμεσά τους και τι τους οδηγεί να κατακυρώσουν ή να αναιρέσουν μία απόφαση του ρέφερι.

Η τακτική αυτή ακολουθείται και στην Αυστραλιανή Λίγκα και ίσως να είναι η επόμενη καινοτομία αναφορικά με τη νεοσύστατη τεχνολογία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!