Άρσεναλ - Τσέλσι 2-1: Κυπελλούχοι Αγγλίας οι «κανονιέρηδες» (highlights)

Το Κύπελλο Αγγλίας κατέκτησε η Άρσεναλ καθώς νίκησε με 2-1 την Τσέλσι χάρη σε δύο γκολ του Πιερ Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ.

Άρσεναλ - Τσέλσι 2-1: Κυπελλούχοι Αγγλίας οι «κανονιέρηδες» (highlights)

Kυπελλούχος Αγγλίας για 14η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Άρσεναλ μετά τη νίκη της στον τελικό του θεσμού με αντίπαλο την Τσέλσι με 2-1.

Οι «μπλε» ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 5'. Ο Κρίστιαν Πούλισιτς ξεκίνησε τη φάση, πάσαρε στον Μάουντ εκείνος έδωσε στον Ζιρού που με μία επαφή έβγαλε μόνο του τον Αμερικανό, ο οποίος με πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Η απάντηση από πλευράς «κανονιέρηδων» ήρθε τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του μισαώρου. Ο Πιερ Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ κέρδισε πέναλτι από τον Αθπιλικουέτα στο 27' και δύο λεπτά αργότερα ευστόχησε από τα έντεκα βήματα, κάνοντας το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε αφού η ομάδα του Αρτέτα ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο και διπλασίασε τα τέρματα της με σκόρερ και πάλι τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 67' χαρίζοντας έτσι το Κύπελλο στην ομάδα του.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Μαρτίνες, Χόλντινγκ, Λουίζ (88' Παπασταθόπουλος), Τίρνεϊ, Μπεγιερίν, Τζάκα, Θεμπάγιος, Μέιτλαντ-Νάιλς, Λακαζέτ (82' Ενκέτια), Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Αλόνσο, Αθπιλικουέτα (35' Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ (78' Χάντσον-Οντόι), Ζούμα, Τζέιμς, Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Μάουντ (78' Μπάρκλεϊ), Πούλισικ (49' Πέδρο), Ζιρού (78' Έιμπραχαμ).