Μπόρχα Χιμένεθ για τη θητεία του στην Ελλάδα: «Άλλος πολιτισμός!»

Ο Μπόρχα Χιμένεθ μίλησε στην ιστοσελίδα της Marca για την καριέρα του και φυσικά για το πέρασμα του από τον Αστέρα Τρίπολης.

Μπόρχα Χιμένεθ για τη θητεία του στην Ελλάδα: «Άλλος πολιτισμός!»

Η ιστοσελίδα της Marca φιλοξένησε συνέντευξη του Ισπανού προπονητή Μπόρχα Χιμένεθ που ήταν στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης από το καλοκαίρι μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Χιμένεθ αναφερόμενος στη θητεία του αυτή είπε:

«Ήμασταν δέκατοι στο πρωτάθλημα... Αλλά ήμουν όλο και πιο δυσαρεστημένος. Ήταν πολύ διαφορετικό, υπήρχαν περισσότεροι ιδιοκτήτες, υπήρχαν αθλητικοί διευθυντές ... Ήταν μια δύσκολη εμπειρία που με βοήθησε να μάθω πολλά πράγματα και από τα οποία έχω πάρει πολλά θετικά πράγματα. Η ομάδα ήταν μέσα στους στόχους της, είχαμε πάει στους προημιτελικούς εκείνη την ημέρα ... Αλλά σκεφτόμουνα ότι τα πράγματα μπορούσαν να χειροτερέψουν. Έτσι δεν έβλεπα το νόημα να συνεχίσω. Αποδέχτηκαν την απόφασή μου από την πρώτη στιγμή. Ήταν Δεκέμβριος, Χριστούγεννα και ήθελα να είμαι με την οικογένεια μου»

-Ένας παίκτης μου είπε ότι για τους Ισπανούς το ελληνικό "κλίμα" είναι περίπλοκο ...

«Α, ναι, πρέπει να προσαρμοστείς. Είναι ένας άλλος πολιτισμός. Είναι αλήθεια ότι είναι μεσογειακός πολιτισμός, αλλά πρέπει να προσαρμοστείς σε πολλά περισσότερα πράγματα. Υπάρχει η γλώσσα .... Δεν ήταν εύκολο. Έπειτα παίκτες πολλών εθνικοτήτων .... Εκείνη τη χρονιά η ομάδα είχε επτά ή οκτώ Ισπανούς και αυτό δημιουργούσε υποψίες μεταξύ των Ελλήνων. Υπήρχαν ακόμη έξι ή επτά παίκτες από την Αργεντινή. Αυτές είναι εμπειρίες που έχω συσσωρεύσει και πιστεύω ότι στο μέλλον θα είναι πολύ θετικές».