Ο Κλοπ προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία

Ο Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ ψηφίστηκε από την Ένωση προπονητών της Αγγλίας ως ο καλύτερος τεχνικός της χρονιάς στο Νησί

Ο Κλοπ προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία

Τον τίτλο του καλύτερου τεχνικού της χρονιάς κατέκτησε ο Γιούργκεν Κλοπ από την Ένωση προπονητών της Αγγλίας. Την φετινή περίοδο ο Γερμανός οδήγησε την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, όπως επίσης και του τίτλου στην Premier League, του πρώτου των «κόκκινων» έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια.

Έτσι, στην σχετική ψηφοφορία συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις από τους συναδέλφους του και πήρε το βραβείο «Sir Alex Ferguson Trophy for the LMA Manager of the Year».

Μάλιστα, την ανακοίνωση του ονόματος του Κλοπ έκανε ο ίδιος ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σέρ Άλεξ Φέργκιουσον, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Το άξιζες πραγματικά αυτό το βραβείο. Το επίπεδο της ομάδας σου ήταν εκπληκτικό».

Επιπρόσθετα, αστειευόμενος προς τον Γερμανό, του είπε: «Θα σε συγχωρήσω που μου τηλεφώνησες στις τρεισήμισι το πρωί για να μου πεις ότι κατέκτησες το πρωτάθλημα».

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κατέκτησαν τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς, το οποίο πήρε το όνομά του από έναν προπονητή που θαυμάζω πάρα πολύ. Ήταν ο πρώτος Βρετανός προπονητής που γνώρισα, φάγαμε πρωινό μαζί. Δεν είμαι σίγουρος ότι το θυμάται, αλλά εγώ θα το θυμάμαι για πάντα, γιατί για μένα ήταν σαν να γνώριζα τον Πάπα. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έρθει η στιγμή που θα κρατάω αυτό το βραβείο, που έχει το όνομά του.

Έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί είναι ένα βραβείο στο οποίο ψήφισαν οι συνάδελφοί μου προπονητές. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι σ’ αυτή την λίστα των προπονητών που έχει έχουν κατακτήσει το βραβείο, εκ των οποίων φυσικά και οι Μπιλ Σάνκλι, Μπομπ Πέισλι, Τζο Φάγκαν, Σερ Κένι Νταλγκλίς της Λίβερπουλ και τα τελευταία χρόνια ο Μπρένταν Ρότζερς», είπε στις δηλώσεις του ο Κλοπ.

Πέραν αυτών, το βραβείο του καλύτερου προπονητή της Τσάμπιονσιπ κατέληξε στον Μαρσέλο Μπιέλσα, που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία με την Λιντς και επανέφερε στον σύλλογο στα «σαλόνια» της Premier League μετά από απουσία 16 χρόνων, ενώ το βραβείο για την κορυφαία προπονήτρια της χρονιάς πήρε η Έμμα Χέις της Τσέλσι.