Μπολόνια: Επίτιμος δημότης της πόλης ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς έγινε επίτιμος δημότης της Μπολόνια καθώς αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα της μαχητικότητας και της ψυχικής δύναμης, δίνοντας μάχη με τη λευχαιμία.

Μπολόνια: Επίτιμος δημότης της πόλης ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

Επίτιμος δημότης της πόλης της Μπόλονια είναι και επίσημα ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Το νομαρχιακό συμβούλιο της Μπολόνια, με 26 ψήφους υπέρ και μόλις τρεις κατά, ανακήρυξε επίτιμο πολίτη τον 51χρονο Σέρβο, καθώς αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα της μαχητικότητας και της ψυχικής δύναμης, δίνοντας μάχη με τη λευχαιμία.

Την πρόταση είχε κάνει τον Δεκέμβριο ο νομαρχιακός σύμβουλος Μάρκο Ντε Μπιάζε, ο οποίος είχε εξηγήσει: «Στην διάρκεια της ασθένειας του, αυτός ο άνθρωπος όχι μόνο δεν εγκατέλειψε ποτέ την ελπίδα, αλλά επισήμανε πως δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να φοβηθούμε, χωρίς να χάνουμε την θέληση να ζήσουμε».

Εμφανώς συγκινημένος ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς για την τιμή που θα του γίνει και επίσημα τον φθινόπωρο, είπε: «Το να γίνω επίτιμος πολίτης της Μπολόνια είναι λόγος για μεγάλη περηφάνια. Είναι η δεύτερη φορά που μου συμβαίνει, μετά το Νόβι Σαντ, αλλά για εμένα που είμαι Σέρβος, το να γίνω επίτιμος πολίτης μιας ιταλικής πόλης συνιστά μεγάλη τιμή.

Η Μπολόνια είναι ένα κόσμημα αυτής της χώρας, μια φοιτητούπολη και μια από τις πιο όμορφες της Ιταλίας. Ελπίζω να είμαι πάντα ένα καλό παράδειγμα και να τιμήσω το όνομα της Μπολόνια κάθε στιγμή»!