Serie A: Ανέβηκε 2η η Ίντερ μετά την 3άρα στη Τζένοα- Σόου Λουκάκου

Η Ίντερ κέρδισε με 3-0 τη Τζένοα, με δύο γκολ του Λουκάκου και προσπέρασε την Αταλάντα για την 2η θεση. Δεύτερη σερί νίκη για τη Πάρμα, καθώς κέρδισε με τη Μπρέσια με 2-1, αλλά δεν προλαβαίνει Ευρώπη. Δείτε τα αποτελέσματα, τους σκόρερ και τη βαθμολογία στη Serie A.

Serie A: Ανέβηκε 2η η Ίντερ μετά την 3άρα στη Τζένοα- Σόου Λουκάκου

Με σόου του Λουκάκου που πέτυχε δύο γκολ, η Ίντερ πέρασε με 3-0 από την έδρα της Τζένοα και ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος, προσπερνώντας την Αταλάντα που έμεινε στο Χ με τη Μίλαν και ούσα 4 βαθμούς πίσω από τη Γιουβέντους, η οποία όμως έχει αγώνα λιγότερο. Αν κερδίσει τη Σαμπντόρια κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Ο Λουκάκου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με δύο γκολ. Το πρώτο στο 34΄και στη συνέχεια στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+3), ενώ ο Σάντσες δέκα λεπτά νωρίτερα είχε «κλειδώσει» τη νίκη για τους «νερατζούρι».

Η Τζένοα μπαίνει σε περιπέτειες όμως καθώς δεν λέει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

ΜΠΡΕΣΙΑ-ΙΝΤΕΡ 1-2

Η Πάρμα φαίνεται να πήρε μπρος, σημείωσε την 2η διαδοχική της νίκη, καθώς για την 36η αγωνιστική της Serie A επικράτησε της Μπρέσια εκτός έδρας με 2-1, ωστόσο φαίνεται πως δεν προλαβαίνει να πιάσει τις θέσεις της Ευρώπης. Η Μπρέσια από την άλλη είναι ήδη υποβιβασμένη.

Ο Νταρμιάν άνοιξε το σκορ στο 59’, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα, αλλά οι γηπεδούχοι «απάντησαν» άμεσα με τον Ντεσένα (62΄) να πλασάρει τον Σέπε για το 1-1. Ο Κουλουσέβσκι όμως με ωραίο πλασέ στο 81’ πέτυχε το νικητήριο γκολ για την Πάρμα.

ΜΙΛΑΝ-ΑΤΑΛΑΝΤΑ 1-1

Ξεθώριασαν οι λιγοστές ελπίδες για τίτλο της Αταλάντα στην Serie A, μετά την ισοπαλία (1-1) με την Μίλαν στο San Siro, μένοντας πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους. Γκολ... ποίημα από τον Χακάν Τσαλχάνογλου.

Η ομάδα από το Μπέγκαμο έφτασε τους 75 βαθμούς, έχοντας δύο ακόμη παιχνίδια, ενώ η Γιουβέντους (έχει τρία παιχνίδια ακόμα) μπορεί να κερδίσει το Scudetto για την ένατη συνεχόμενη σεζόν αν νικήσει την Σαμπντόρια αύριο το βράδι στο Τορίνο.

Ο προπονητής της Αταλάντας, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, που παρακολούθησε το παιχνίδι από τις εξέδρες εξαιτίας τιμωρίας, είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ στο 14ο λεπτό, μετά από ένα εξαιρετικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάσουλ από τον Χακάν Τσαλχάνογλου.

Η Αταλάντα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν το VAR «υπέδειξε» πέναλτι σε ανατροπή του Μαλινόφσκι, αλλά το πέναλτι του Ουκρανού απέκτουσε ο Ντοναρούμα στο 26’.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως ισοφάρισαν με τον Ντουβάν Ζαπάτα στο 34ο λεπτό, με την Αταλάντα να φτάνει συνολικά τα 96 γκολ την τρέχουσα σεζόν.
Δοκάρι είχε η Μίλαν με τον Μποναβεντούρα στην επανάληψη, ενώ ζήτησε πέναλτι στο 90ο λεπτό, σε ανατροπή του Ιμπραίμοβιτς.

Το πρόγραμμα και τ΄αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής:

Μίλαν-Αταλάντα 1-1
(14' Τσαλχάνογλου-36΄Ζαπάτα)

Μπρέσια-Πάρμα 1-2
( 62΄Ντεσένα-59΄Νταρμιάν, 81΄κουλουσέβσκι)

Τζένοα-Ιντερ 0-3
(34΄, 90+3΄Λουκάκου, 83΄Σάντσες)

Νάπολι-Σασουόλο
Μπολόνια-Λέτσε
Ρόμα-Φιορεντίνα
Βερόνα-Λάτσιο
Σπαλ-Τορίνο
Κάλιαρι-Ουντινέζε
Γιουβέντους-Σαμπντόρια

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 35 αγώνες)

Γιουβέντους 80 --Champions League--
Ίντερ 76 -36αγ. --Champions League--
Αταλάντα 75- 36αγ. --Champions League--
Λάτσιο 72 --Champions League--
Ρόμα 61 --Europa League--
Μίλαν 60 -36αγ. --Europa League--
Νάπολι 56 --Europa League--
Σασουόλο 48
Βερόνα 46
Πάρμα 46-36αγ.
Φιορεντίνα 43
Μπολόνια 43
Κάλιαρι 42
Σαμπντόρια 41
Ουντινέζε 39
Τορίνο 38
Τζένοα 36-36αγ.
Λέτσε 32
Μπρέσια 24 --Υποβιβάστηκε--
ΣΠΑΛ 19 --Υποβιβάστηκε--