Ανοίγουν για τον κόσμο τα γήπεδα στην Ουκρανία

Το άνοιγμα των σταδίων έως και του 25% της χωρητικότητάς τους αποφάσισαν στην Ουκρανία

Ανοίγουν για τον κόσμο τα γήπεδα στην Ουκρανία

Η Ουκρανία θα επιτρέψει την επιστροφή των θεατών στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, επιτρέποντας -μετά το τρίμηνο lockdown λόγω της πανδημίας- το άνοιγμα των σταδίων έως και του 25% της χωρητικότητάς τους, όπως τόνισε ανώτερος αξιωματούχος της αθλητικής ηγεσίας της χώρας.

Η ουκρανική κυβέρνηση είχε αρχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς από τον Μάιο, προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία της, μολονότι παρέτεινε για ένα μήνα ακόμα την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αντρέι Παβέλκο, σε τοποθέτησή του στον λογαριασμό του στα social media, ανέφερε πως «...ο υπουργός υγείας μόλις ενέκρινε την παρουσία θεατών στα γήπεδα, σε δοκιμαστική λειτουργία για τους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 25 και 29 Ιουλίου. Το ποσοστό των θεατών δεν θα ξεπεράσει το 25% σε πρώτη φάση, με προοπτική να ανέβει και στο 50%, εάν η όλη διαδικασία εξελιχθεί ομαλά».

Οι ουκρανικές ομάδες έχουν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση από τις 30 Μαΐου, δίνοντας -μέχρι στιγμής- όλους τους αγώνες τους κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ