Οι οπαδοί της Αταλάντα έκαναν δωρεά σε νοσοκομείο του Μπέργκαμο

Κίνηση ανθρωπιάς από τους οπαδούς της Αταλάντα οι οποίοι δώρισαν 60.000 ευρώ στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο, «Papa Giovanni XXIII».

Οι οπαδοί της Αταλάντα έκαναν δωρεά σε νοσοκομείο του Μπέργκαμο

Η Αταλάντα εντυπωσιάζει με την παρουσία της στο πρωτάθλημα της Serie A, ωστόσο οι "μπεργκαμάσκι" κερδίζουν τις εντυπώσεις και εκτός γηπέδου.

Συγκεκριμένα η διοίκηση της Αταλάντα αποζημίωσε όσους οπαδούς είχαν προπληρώσει τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με τη Βαλένθια ο οποίος τελικά διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Παρόλα αυτά, υπήρξαν κάποιοι από αυτούς και πιο συγκεκριμένα 1.200 οπαδοί οι οποίοι προτίμησαν να μην κρατήσουν τα λεφτά για τον εαυτό τους.

Τι αποφάσισαν να κάνουν; Προτίμησαν να τα συγκεντρώσουν και να δώσουν το ποσό ύψους 60.000 ευρώ στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο «Papa Giovanni XXIII». Την Τετάρτη (22/7) μέρος των οπαδών του ιταλικού συλλόγου επισκέφτηκε το νοσοκομείο και η γενική διευθύντρια, Μαρία Μπεατρίτσε Στάζι, δήλωσε στη «Repubblica»:

«Η συνάντηση με τους οπαδούς ήταν κάτι το ξεχωριστό. Μιλήσαμε για την πιο τραγική περίοδο της πανδημίας, που καταφέραμε να αντέξουμε μέσα από την ομαδική δουλειά, την αίσθηση ενότητας και κατανόησης. Πέρα από τους οπαδούς, ως νοσοκομείο συνεργαστήκαμε και με τη διοίκηση της Αταλάντα. Μετά από όσα πέρασε η πόλη, οι δεσμοί αυτοί έγιναν ακόμα πιο ισχυροί».

Μάλιστα, οι οπαδοί της Αταλάντα, δημιούργησαν και ένα μπλουζάκι με τα έσοδα από τις πωλήσεις να πηγαίνουν για την αγορά νέου ασθενοφόρου. Το συγκεκριμένο μπλουζάκι, γράφει στο πίσω μέρος του: «Τιμήσαμε τη μεγαλύτερη πρόκληση. Το Μπέργκαμο θα σας ευγνωμονεί για πάντα».