Serie A: Η Ουντινέζε καθυστέρησε την... στέψη της Γιουβέντους (2-1)

"Έμφραγμα" στις καθυστερήσεις για την Γιουβέντους η οποία ηττήθηκε από την Ουντινέζε με 2-1 και απέτυχε να στεφθεί από σήμερα (23/7) και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ιταλίας. 

Serie A: Η Ουντινέζε καθυστέρησε την... στέψη της Γιουβέντους (2-1)

"Στοπ" στην Γιουβέντους έβαλε η Ουντινέζε. Η ομάδα του Ούντινε επικράτησε 2-1 των "μπιανκονέρι" και δεν τους επέτρεψαν να κατακτήσουν από σήμερα και μαθηματικά τον τίτλο στην Serie A.

Οι φιλοξενούμενοι του Μαουρίτσιο Σάρι μπήκαν με μεγάλο κίνητρο και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ στο 42ο λεπτό με δράστη τον Ματίας Ντε Λιχτ. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι είχαν την απάντηση κε δέκα λεπτά αργότερα (52') έφεραν το ματς στα ίσα με σκόρερ τον Νεστορόφσκι.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Γιουβέντους, η Ουντινέζε που έβγαλε ψυχή πέτυχε και δεύτερο τέρμα στις καθυστρήσεις (90+2') με τον Φοφανά υποχρεώνοντας έτσι την Γιούβε στην 5η της φετινή ήττα στo ιταλικό πρωτάθλημα.

ΤΕΤΑΡΤΗ (22/7)

Η Ίντερ κόλλησε στο 0-0 στο Μιλάνο απέναντι στην Φιορεντίνα και στο Τορίνο τρίβουν τα χέρια τους. Με νίκη απόψε στο Ούντινε η Γιουβέντους στέφεται και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Η Ρόμα με το 6-1 επί της υποβιβασμένης Σπαλ διατηρεί τις ελάχιστες ελπίδες για την τέταρτη θέση. Η Λέτσε με 3-1 έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή της Μπρέσια. Η Τζένοα πήρε 2-1 το ντέρμπι με τη Σαμπντόρια και ελπίζει για τη σωτηρία.

H Πάρμα επικράτησε 2-1 της Νάπολι, σε ένα ματς που έγινε του... πέναλτι. Τρεις φορές στήθηκε η μπάλα στην άσπρη βούλα.

Σκόραραν για την Πάρμα π Καπράρι στο 45’ και ο Κουλουσέφσκι στο 87’, ενώ για τους «παρτενοπέι» είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 54’ ο Ινσίνιε.

Μανωλάς και Καρνέζης έμειναν στον πάγκο των «παρτενοπέι» σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

ΤΡΙΤΗ (21/7)

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σκόραρε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, επιτρέποντας στη Μίλαν να νικήσει εκτός έδρας με σκορ 2-1 την Σασουόλο, παραμένοντας αήττητη από την επανεκκίνηση της σεζόν και εξασφαλίζοντας την επιστροφή της στην Ευρώπη, μέσω του Europa League.

Η Μίλαν αήττητη σε 10 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ανέβηκε στην πέμπτη θέση με 59 πόντους, αρκετούς για να της εγγυηθεί τουλάχιστον μια θέση στους προκριματικούς γύρους του Europa League την επόμενη σεζόν.

Ο Ιμπραΐμοβιτς, άνοιξε το σκορ στο 19’, ενώ η Σασουόλο, που ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες (αποβλήθηκε ο Μπουράμπια στο 45’+2), ισοφάρισε με πέναλτι του Φραντσέσκο Καπούτο, μετά από υπόδειξη του VAR.
Ωστόσο, η Μίλαν ανέκτησε το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ξανά με τον 38χρονος Ιμπραΐμοβιτς, επίσης όπως και στο πρώτο γκολ, έπειτα από ασίστ του Τσαλχάνογλου.
Στον αγώνα ο τερματοφύλακας της Μίλαν Τζιανλουίτζι έκανε την 200η εμφάνισή του για τον σύλλογο σε ηλικία 21 ετών.

Στέφανο Πιόλι... 2022

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης Σασουόλο-Μίλαν(1-2), οι «ροσονέρι» με ανακοίνωσή τους, έκαναν γνωστή την απόφαση να συνεχίσουν την συνεργασία τους με τον 54χρονο Στέφανο Πιόλι:
«Η Μίλαν ανακοινώνει ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Στέφανο Πιόλι για την παράταση δύο ετών στο συμβόλαιό του ως προπονητής της πρώτης ομάδας, η οποία ως εκ τούτου θα λήξει στα τέλη Ιουνίου 2022. Ο Στέφανο έφτασε στην τεχνική ηγεσία της Μίλαν τον Οκτώβριο του 2019 με συμφωνία μέχρι το τέλος της σεζόν. Ήταν σε θέση να διαχειριστεί υπέροχα την ομάδα στην πανδημία Covid-19 και την επανεκκίνηση της τρέχουσας σεζόν, με συγκεκριμένη και θετική προσέγγιση, κάνει ολόκληρη την ομάδα να αναπτύσσεται μεγαλώσει», ανέφερε η ανακοίνωση.
«Είμαι υπερήφανος για την ανανέωση, η Μίλαν θα είναι συνέχεια και πιο δυνατή», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Πιόλι.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

ΤΡΙΤΗ (21/7)

Αταλάντα-Μπολόνια 1-0

(63΄ Μουριέλ)

Σασουόλο-Μίλαν 1-2

(42' Καπούτο πέναλτι-19', 45'+2 Ιμπραίμοβιτς)

ΤΕΤΑΡΤΗ (22/7)

Πάρμα-Νάπολι 2-1
(45’ πεν. Καπράρι, 87’ πεν. Κουλουσέφσκι)-54’ πεν. Ινσίνιε)

Λέτσε-Μπρέσια 3-1
(22', 32' Λαπαντούλα, 70' Σαπονάρα-63' Ντεσένα)

Σπαλ-Ρόμα 1-6
(24' Τσέρι-10' Κάλινιτς, 38' Πέρες, 47' Kόλαροφ, 52', 75' Πέρεθ, 90' Tζανιόλο)

Τορίνο-Βερόνα 1-1

(67' Τζάτζα-56' πεν. Μπορίνι)

Σαμπντόρια-Τζένοα 1-2
(32' Γκαμπιαντίνι-22' πεν. Κρισίτο, 72' Λεράγκερ)

Ίντερ-Φιορεντίνα 0-0

ΠΕΜΠΤΗ (23/7)

Ουντινέζε - Γιουβέντους 2-1

(42' Ντε Λιχτ- 52' Νεστορόφσκι, 90+2' Φοφανά)

22:45 Λάτσιο - Κάλιαρι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 35 αγώνες)