Ο κορονοϊός ακύρωσε τον διαγωνισμό της «Χρυσής Μπάλας» 2020

Το 2020 δεν θα ψηφιστεί ο καλύτερος του κόσμου και για πρώτη φορά από το 1956, δεν θα απονεμηθεί η "Χρυσή Μπάλα".

Ο κορονοϊός ακύρωσε τον διαγωνισμό της «Χρυσής Μπάλας» 2020

Έγινε και αυτό… Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει πολλά στον κόσμο και πλέον ακύρωσε και την απονομή της «Χρυσής Μπάλας», όπως ανακοινώθηκε και επίσημα. Το 2020 δεν θα ψηφιστεί ο καλύτερος του κόσμου και για πρώτη φορά από το 1956, όταν και ξεκίνησε η ιστορία του πολύτιμου ατομικού βραβείου για την κορυφαίο της χρονιάς, δεν θα έχουμε αυτή τη σημαντική διάκριση, που τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει η απονομή γιατί δεν γίνεται η φετινή χρονιά να ληφθεί υπόψιν όπως οι υπόλοιπες... Δεν γίνεται οι δύο μήνες, Ιανουάριος και Φεβρουάριος, ν' αποτελέσουν σημαντικό κριτήριο από τη στιγμή που οι αγωνιστικές υποχρεώσεις συνεχίστηκαν ή συνεχίζονται υπό ιδιαίτερες συνθήκες όπως οι κεκλεισμένων των θυρών αγώνες ή το Final-8 του Champions League με μονούς αγώνες..ανέφερε ο επικεφαλής του France Football, Πασκάλ Φερ.

Από κει και πέρα, αποφασίστηκε να υπάρξει μια Dream Team που θα αποφασιστεί στο κλείσιμο του έτους, με τους κριτές να επιλέγουν ο καθένας τη δική του all-time 11άδα!