Λεγκανές: Το κλάμα του αρχηγού και η υπόσχεση της προέδρου (vid)

Η Λεγκανές του Δημήτρη Σιόβα υποβιβάστηκε και οι αντιδράσεις στο τέλος του αγώνα με τη Ρεάλ ήταν συγκινητικές.

Λεγκανές: Το κλάμα του αρχηγού και η υπόσχεση της προέδρου (vid)

H Λεγκανές δεν μπόρεσε να νικήσει στην έδρα της τη Ρεάλ Μαδρίτης (2-2) για την τελευταία αγωνιστική της La Liga, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία (σώθηκε στη θέση της η Θέλτα).

Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή οι παίκτες της έπεσαν στο γρασίδι του Municipal de Butarque. Η ατμόσφαιρα έγινε ακόμη πιο βαριά από την απουσία οπαδών στις εξέδρες.

Ο αρχηγός Ουνάι Μπουστίτσα ξέσπασε σε δάκρυα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Όταν του επεσήμαναν ότι «πέσατε όρθιοι» έβαλε το χέρι στη θέση της καρδιάς και αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ισπανία. «Υπάρχουν άνθρωποι στα νοσοκομεία, η διάθεση στη χώρα είναι κακή, αλλά αυτό που κάναμε αξίζει ίσως ως παράδειγμα. Μείναμε ζωντανοί μέχρι το τέλος, πολεμώντας και δεν σκύψαμε το κεφάλι»

Ο Μπουστίτσα επέμενε ότι «αν το ποδόσφαιρο μπορεί να χρησιμεύσει σε κάτι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, είναι το μάθημα πως κανείς δεν παραιτείται και συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι το τέλος. Αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε στο τέλος, η θυσία άξιζε» είπε.

Η πρόεδρος της ομάδα Βικτορία Παβόν, είπε ότι «υπάρχει μια κακή γεύση στο στόμα, γιατί είχαμε την ευκαιρία (με τη Ρεάλ). Αλλά γεγονός είναι ότι είμαστε στη δεύτερη κατηγορία. Είναι μια θλιβερή μέρα για την πόλη, για τους οπαδούς, για εμάς» τόνισε.

Και συνέχισε: «Από αύριο πρέπει να το σκεφτούμε μόνο πώς θα επιστρέψουμε στην Primera. Ονειρευόμαστε να φτάσουμε σε αυτή για πολλά χρόνια. Μείναμε τέσσερα χρόνια. Ο στόχος θα είναι να επιστρέψουμε του χρόνου».