Mundo: «Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θέλουν τον Κλάιφερτ για προπονητή»

Η καταλανική Mundo Deportivo αποκαλύπτει πως οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θέλουν για προπονητή, στη θέση του Κίκε Σετιέν, τον Πάτρικ Κλάιφερτ που είναι διευθυντής των Ακαδημιών του συλλόγου

Mundo: «Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θέλουν τον Κλάιφερτ για προπονητή»

Μπορεί ο Κίκε Σετιέν να πήρε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης από τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Ζοσέπ Μπαρτομέου για να συνεχίσουν μαζί στο Champions League και τη ρεβάνς του 1-1 με τη Νάπολι, αλλά είναι δεδομένο και αδιαμφισβήτητο πως ο Ισπανός τεχνικός που αντικατέστησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία των Καταλανών… θα φύγει.

Η "Mundo Deportivo" λοιπόν αποκαλύπτει τον «διάδοχο» που προτιμούν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα και αυτός δεν είναι άλλος από τον αστέρα του παρελθόντος του συλλόγου, Πάτρικ Κλάιφερτ.

Ο Ολλανδός με την τεράστια καριέρα στην Μπαρτσελόνα είναι τώρα διευθυντής των Ακαδημιών του συλλόγου και η προτίμηση των παικτών έχει να κάνει με το ότι είναι άριστος γνώστης της «μπλαουγκράνα» πραγματικότητας, της φιλοσοφίας και της νοοτροπίας του συλλόγου που συμβολίζει το «παραπάνω από μια ομάδα», ενώ πιστεύουν πως μπορεί να δώσει ξανά χαρακτήρα στην ομάδα, κάτι στο οποίο απέτυχε ο Σετιέν.

Στα «συν» του είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της καταλανικής εφημερίδας, η ανάδειξη του ταλέντου Άνσου Φάτι και την προώθησή του στην πρώτη ομάδα.

Ο Κλάιφερτ έγινε αρχικά βοηθός προπονητή σε Άλκμααρ και Ναϊμέγκεν και εν συνεχεία πρώτος προπονητής στην ομάδα αναπληρωματικών της Τβέντε. Το 2014 ήταν βοηθός του Λουίς Φαν Χαάλ στην εθνική Ολλανδίας που κατέκτησε την τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ακολούθησε η πρόσληψή του στην εθνική ομάδα του Κουρασάο ως πρώτος προπονητής και εν συνεχεία ανέλαβε την Κ-19 του Άγιαξ. Πήγε στη Γαλλία για το πόστο του ποδοσφαιρικού διευθυντή της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ από τον Ιούλιο του 2019 βρίσκεται στο τιμόνι της Ακαδημίας της Μπαρτσελόνα!