Μονακό: Τέλος ο Μορένο, έρχεται ο Κόβατς!

Ο Νίκο Κόβατς είναι έτοιμος να διαδεχτεί τον Ρόμπερτ Μορένο στην τεχνική ηγεσία της Μονακό.

Μονακό: Τέλος ο Μορένο, έρχεται ο Κόβατς!

Το χθεσινό (17/7) φιλικό με τη Μπριζ ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ρόμπερτ Μορένο ως προπονητή της Μονακό. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο σύλλογο από το Πριγκιπάτο, επιβεβαιώνοντας την σχετική πληροφορία της "Equipe", ο 42χρονος Ισπανός απολύθηκε και θα τον διαδεχθεί στο «τιμόνι» ο πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Νίκο Κόβατς.

Ο Μορένο ανέλαβε τη Μονακό στα τέλη του 2019, αντικαθιστώντας τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, και υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022, ωστόσο καθοδήγησε τεχνικά την ομάδα σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος και τρία κυπέλλου, χωρίς να καταφέρει να την οδηγήσει σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Ισπανός προπόνησε σήμερα τους παίκτες της ομάδας και στη συνέχεια ενημερώθηκε από τη διοίκηση της Μονακό για την απόλυσή του, καθώς και του επιτελείου του.

Ο αντικαταστάτης του, ο Νίκο Κόβατς, ήταν ελεύθερος μετά την απόλυσή του από την Μπάγερν Μονάχου, στις αρχές Νοεμβρίου. Ο 48χρονος Κροάτης γνωρίζει τον νέο αθλητικό διευθυντή της Μονακό, Πολ Μίτσελ, ο οποίος εργαζόταν την παρελθούσα σεζόν στη Λειψία.