Η Φλαμένγκο πήρε πρωτάθλημα και η Μπενφίκα Ζόρζε Ζεσούς

Η Φλαμένγκο κατέκτησε το 36ο πρωτάθλημα στην πολιτεία του Ρίο Ντε Τζανέιρο και η Μπενφίκα πλήρωσε 1,4 εκατ. ευρώ στη βραζιλιάνικη ομάδα και έκανε δικό της τον προπονητή Ζόρζε Ζεσούς.

Η Φλαμένγκο πήρε πρωτάθλημα και η Μπενφίκα Ζόρζε Ζεσούς

Η Φλαμένγκο κατέκτησε το 36ο πρωτάθλημα στην πολιτεία του Ρίο Ντε Ζανέιρο, επικρατώντας και στο δεύτερο τελικό τη Φλουμινένσε με 1-0, ενώ είχε νικήσει και στον πρώτο τελικό με 2-1.

Το πρωτάθλημα με την ονομασία «Campeonato Carioca» είναι η τοπική διοργάνωση και ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου, μετά τη τρίμηνη διακοπή αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο μεταξύ, ο υν προποητής της Φλαμένγκο, Ζόρζε Ζεσούς συμφώνησε και επιστρέφει στον πάγκο της Μπενφίκα. Σύμφωνα με πορτογαλικά ΜΜΕ ο 65χρονος προπονητής συμφώνησε σε πολυετές συμβόλαιο με αποδοχές που για τον ίδιο και τους συνεργάτες του θα ανέρχονται στα 6,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, το μεγαλύτερο ποσό, που έχει δοθεί ποτέ από ομάδα της χώρας για τεχνικό επιτελείο.

Ο Ζεσούς εργάστηκε στους «αετούς» για μια εξαετία, μέχρι το 2014/15, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα. Το μοναδικό εμπόδιο για την επιστροφή του ήταν το συμβόλαιο με τη Φλαμένγκο, ωστόσο η Μπενφίκα το ξεπέρασε δίνοντας 1.4 εκατ. ευρώ στη βραζιλιάνικη ομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ