Μένει ελεύθερος από την Μπάγερν ο Χάβι Μαρτίνεθ

Παρελθόν από τις τάξεις της Μπάγερν Μονάχου θα αποτελέσει αυτό το καλοκαίρι ο Χάβι Μαρτίνεθ, έναν χρόνο πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με τους Βαυαρούς.

Μένει ελεύθερος από την Μπάγερν ο Χάβι Μαρτίνεθ

Τους τελευταίους μήνες της καριέρας του στην Μπάγερν Μονάχου διανύει ο Χάβι Μαρτίνεθ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών «Funke Mediengruppe» και «Suddeutsche Zeitung», η διοίκηση των Βαυαρών αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Βάσκο μέσο, έναν χρόνο πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με τον σύλλογο.

Όπως σημειώνουν, o 31χρονος ποδοσφαιριστής δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή του, Χανς Φλικ, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και του δόθηκε άδεια προκειμένου να αναζητήσει τον επόμενο «σταθμό» της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Πιθανότερο μάλιστα θεωρείται το ενδεχόμενο ο ποδοσφαιριστής να επιστρέψει στην Ισπανία και για τον λόγο αυτό ήδη εξετάζει τις επιλογές του.

Ο Χάβι Μαρτίνεθ αποκτήθηκε από τους πρωταθλητές Γερμανίας το 2012 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο έναντι του ποσού των 40 εκατομμυρίων ευρώ και στα οκτώ χρόνια της παρουσίας του στον σύλλογο του Μονάχου μέτρησε 237 εμφανίσεις και 13 γκολ. Την εφετινή αγωνιστική περίοδο δεν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια της ομάδας του και δεν ήταν λίγες οι φορές που παραγκωνίστηκε από τον προπονητή του.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως και την εφετινή σεζόν αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών που τον κράτησαν για αρκετό διάστημα μακριά από την αγωνιστική δράση και συνολικά έπαιξε εφέτος σε 23 ματς της Μπάγερν σε όλες τις διοργανώσεις.