Μπαρτσελόνα: Μπαρτομέου στηρίζει Σετιέν που ελπίζει στον τίτλο

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα δήλωσε πως προπονητής της ομάδας και την επόμενη σεζόν θα είναι ο Κίκε Σετιέν

Μπαρτσελόνα: Μπαρτομέου στηρίζει Σετιέν που ελπίζει στον τίτλο

Τις προηγούμενες ημέρες η «Mundo Deportivo» έκανε λόγω για συμφωνία Μπαρτσελόνα με Τσάβι για να αναλάβει χρέη τεχνικού στους «Μπλαουγκράνα». Λίγες μέρες αργότερα ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα δηλώνει πως προπονητής της «Μπάρτσα» θα είναι και την επόμενη χρονιά ο Κίκε Σετιέν.

Μεγαλώνει η κρίση στην Μπαρτσελόνα, καθώς τον τίτλο να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο. Τα ΜΜΕ της Βαρκελόνης δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια του για τον τεχνικό της ομάδας, Κίκε Σετιέν, αλλά ο ίδιος έχει λάβει τη στήριξη της διοίκησης.

Ο πρόεδρος της διάσημης ισπανικής ομάδας, ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, στήριξε τον Ισπανό τεχνικό, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RAC της Καταλονίας: «Ο Κίκε θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την εξέλιξη που έχουμε και τη βελτίωση της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια. Ακόμα και αν δεν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα θα έχουμε μπροστά μας το Champions League», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα.

Στο μεταξύ, αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Σετιέν για τον εφετινό τίτλο στην La Liga, παρά την διαφορά των τεσσάρων πόντων από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της τρέχουσας σεζόν. «Φυσικά και μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Η πραγματικότητα και τα μαθηματικά το αποδεικνύουν. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να ελπίζουμε μέχρι και την τελευταία ημέρα. Πρέπει να σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι που δίνουμε», ανέφερε αρχικά.

Όταν ρωτήθηκε μάλιστα, για το αν νιώθει πίεση μετά τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας του, απάντησε: «Έχω ξεπεράσει τέτοιες στιγμές του ποδοσφαίρου και του τσίρκου του. Δεν ασχολούμαι με όσα γράφονται. Εγώ κοιτάω να κάνω τη δουλειά μου και μόνο. Στην ομάδα είναι ευχαριστημένοι για την δουλειά που κάνουμε».

Στο σημερινό καταλανικό ντέρμπι στο «Καμπ Νόου» με αντίπαλο την Εσπανιόλ, αν η τελευταία δεν κερδίσει την Μπαρτσελόνα τότε θα υποβιβαστεί και μαθηματικά από την La Liga. Για το σχετικό θέμα ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» είπε: «Δεν θα φταίει η Μπαρτσελόνα που υποβιβάζεται η Εσπανιόλ. Είναι μια διαδικασία όλη την χρονιά που έφερε την Εσπανιόλ σε αυτό το σημείο. Είναι αλήθεια ότι μπορεί να υποβιβαστεί αλλά δεν θα φταίμε εμείς».