Αλέγκρι: Προ διετίας είπα «όχι» στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Μιλώντας στην «Μarca» o Mαξ Αλέγκρι αποκάλυψε ότι πριν από δύο χρόνια απάντησε αρνητικά σε πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης!

Αλέγκρι: Προ διετίας είπα «όχι» στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Ένα καλοκαίρι που αναμένεται να τον βρει σε κάποιον πάγκο διάσημης ομάδας είναι αυτό που διανύουμε για τον Μαξ Αλέγκρι, ο οποίος δεν πρόκειται να επεκτείνει την προπονητική του ...αγρανάπαυση, πέραν της μίας σεζόν, παρότι την περσινή καθόταν και βάσει συμβολαίου (σ. το οποίο εξέπνευσε στις 30/06), που είχε με τη Γιουβέντους, οι λογαριασμοί του αυξήθηκαν κατά 7 εκ. ευρώ!

Ο Ιταλός τεχνικός που, πέρσι, «χώρισε» μετά από πέντε χρόνια με τους «μπιανκονέρι» (σ. έχοντας την βοηθήσει να προσθέσουν 11 τίτλους στις προθήκες τους) αναφέρθηκε στα κριτήρια που πρέπει να πληρεί η επόμενη εργοδότρια του, ενώ αποκάλυψε ότι απάντησε αρνητικά σε πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης προ διετίας όταν εκείνη έψαχνε τον αντικαταστάτη του αποχωρήσαντα, τότε, Ζινεντίν Ζιντάν.

«Υπήρχε επαφή με την Ρεάλ πριν από δύο χρόνια αλλά δεν συνέβη κάτι επειδή είχα συμβόλαιο με την Γιουβέντους. Είχα μία ισχυρή ηθική υποχρέωση απέναντι στο σύλλογο και στους οπαδούς του».

Όσο για το που θα εργαστεί, στην Ιταλία ή το εξωτερικό; Στην συνέντευξή του δηλώνει ότι είναι δευτερεύον:
«Δεν με ενδιαφέρει που θα είναι η νέα δουλειά. Ψάχνω έναν σύλλογο με τον οποίο να συμφωνήσουμε στο πρότζεκτ και να έχει τη φιλοδοξία να νικάει όπως εγώ. Απόλαυσα την οικογένεια και την πόλη μου, το Λιβόρνο, μαζί με τους φίλους μου. Γέμισα τις μπαταρίες μου...», τόνισε ο 53χρονος τεχνικός.

Όσο για την πρώην ομάδα του είπε: «H Γιουβέντους φτάχτηκε για να νικάει και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το κάνει για αρκετά χρόνια ακόμα. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός και τον βλέπω για πολλά χρόνια στο Τορίνο».

Ερωτηθείς τέλος για την αμέσως προηγούμενη ομάδα του, την Μίλαν (τελευταίος προπονητής με τον οποίο πήραν πρωτάθλημα οι «ροσονέρι», το 2011), ο Αλέγκρι είπε: «Έχει ανάγκη από ένα ισχυρό και σταθερό σχέδιο. Το να αλλάζεις την ομάδα σου κάθε σεζόν δεν σου επιτρέπει να μεγαλώσεις».