Serie A: Ρεκόρ ο Λουκάκου, ήττα η Ίντερ από τη Μπολόνια! (αποτελέσματα, βαθμολογία)

Ο Ρομέλου Λουκάκου έγινε ο πρώτος που πετυχαίνει 20 γκολ στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα της Ίντερ μετά τον Ρονάλντο το 1998, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του προκειμένου να αποφύγει την ήττα από τη Μπολόνια! Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία στη Serie A.

Serie A: Ρεκόρ ο Λουκάκου, ήττα η Ίντερ από τη Μπολόνια! (αποτελέσματα, βαθμολογία)

Ο Ρομέλου Λουκάκου σημείωσε ιστορικό ρεκόρ με τη φανέλα της Ίντερ, ωστόσο το τέρμα που σημείωσε απέναντι στη Μπολόνια δεν βοήθησε τους «νερατζούρι» να γλιτώσουν την εντός έδρας ήττα!

Ο Βέλγος διεθνής σκόραρε κόντρα στην Μπολόνια και έγινε ο πρώτος που βάζει 20 γκολ στην πρώτη του χρονιά με την Ιντερ μετά τον Ρονάλντο το 1998!

Παρά το γκολ του 27χρονου στράικερ στο 22', οι φιλοξενούμενοι απάντησαν δις στα τελευταία λεπτά με τους δύο... Μούσα της ομάδας, τους Τζουγουάρα (74') και Μπάροου (81'), οι οποίοι έγραψαν το τελικό 1-2 ρίχνοντας στο καναβάτσο τους «νερατζούρι».

Το Σάββατο 4/7

Στο +7 επανέφερε τη διαφορά της από την Λάτσιο η πρωτοπόρος Γιουβέντους που στο εναρκτήριο ματς της 30ης αγωνιστικής της Serie A συνέτριψε 4-1 την συμπολίτισσα Τορίνο στο ντέρμπι της πρωτεύουσας του Πιεμόντε.

Έτσι αύξησε την πίεση προς τους «λατσιάλι» που σήμερα το βράδυ υποδέχονται την Μίλαν.

Τα γκολ των «μπιανκονέρι» οι Ντιμπάλα , Κουαδράδο, Κριστιάνο Ρονάλντο (σ. με το πρώτο εύστοχο χτύπημα φάουλ τα δύο χρόνια που αγωνίζεται στην Ιταλία μετά από 43 απόπειρες...) και το αυτογκόλ του Τζίτζι.

Το ρεκόρ του Μπουφόν και «CR7» όπως λέμε... Σίβορι!

Για τη «γκρανάτα» μείωσε προσωρινά ο Μπελότι στο ημίχρονο (2-1) νικώντας από την άσπρη βούλα τoν ρέκορντμαν συμμετοχών του Καμπιονάτο (648) Τζίτζι Μπουφόν στο 200ο ντέρμπι των δύο ομάδων (κι 150ο για την Serie A)

Ωστόσο το ματς είχε κι ένα ακόμη ρεκόρ καθότι το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, 25ο φετινό του στο πρωτάθλημα, τον έκανε τον πρώτο παίκτης της «γηραιάς κυρίας», μετά τον Ομάρ Σίβορι, το 1961, που σκοράρει τόσα τέρματα σε μια σεζόν!

Σασουόλο - Λέτσε 4-2

Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε μεταξύ της Σασουόλο και της Λέτσε με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 4-2 χάρις σε ένα... ξέσπασμά τους στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πέτυχαν τρία γκολ σε διάστημα 20 λεπτών!

Οο γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα με γκολ του Καπούτο. Οι φιλοξενούμενοι που καίγονταν για βαθμούς, στο 27ο λεπτό έφεραν το ματς στα ίσα με γκολ του Λουτσιόνι. Στο 63΄η Σασουόλο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεράρντι πήρε εκ νέου το προβάδισμα αλλά μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα η Λέτσε έδειξε ότι έχει σφυγμό και με γκολ του Μανκόσου έκανε το 2-2.

Για να έρθουν οι Μπογκά και Μουλντούρ στο 78ο και το 83ο λεπτό αντίστοιχα και να "καθαρίσουν" τη νίκη για τους γηπεδούχους. Με αυτή τη νίκη η Σασουόλο παραμένει σε τροχιά εξάδας, ενώ από την μεριά της η Λέτσε βρίσκεται πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού στον βαθμολογικό πίνακα της Serie A.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το προφίλ της 30ής αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/7

Γιουβέντους - Τορίνο 4-1
(3' Nτιμπάλα 29' Κουαδράδο, 61' Κριστιάνο Ρονάλντο, 87' αυτ. Τζίτζι - 45' πεν. Μπελότι)

Σασουόλο - Λέτσε 4-2
(5' Καπούτο, 63' πεν. Μπεράρντι, 78' Μπογκά, 83' Μουλντούρ - 27' Λουτσιόνι, 67' πεν. Μανκόσου)

Λάτσιο - Μίλαν 0-3
(23' Τσαλχάνογλου, 34' Ιμπραΐμοβιτς, 59' Ρέμπιτς)

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/7

Ίντερ - Μπολόνια 1-2
(22' Λουκάκου - 74' Μούσα Τζουγουάρα, 81' Μούσα Μπάροου)

20.30: Κάλιαρι - Αταλάντα, Πάρμα - Φιορεντίνα, Ουντινέζε - Τζένοα, Μπρέσια - Βερόνα, Σαμπντόρια - ΣΠΑΛ

22.45: Νάπολι - Ρόμα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ