Τσέφεριν: «Θα θέλαμε φιλάθλους στους αγώνες, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε σε κίνδυνο τις ζωές»

Κεκλεισμένων των θυρών διεξάγονται τα παιχνίδια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δύσκολα θα δούμε φιλάθλους στις εξέδρες και στην επανέναρξη του Champions League και του Europa League. Τι δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

 Τσέφεριν: «Θα θέλαμε φιλάθλους στους αγώνες, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε σε κίνδυνο τις ζωές»

Κεκλεισμένων των θυρών διεξάγονται τα παιχνίδια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δύσκολα θα δούμε φιλάθλους στις εξέδρες και στην επανέναρξη του Champions League και του Europa League.

Βέβαια, όπως είπε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για την παρουσία κόσμου στις εξέδρες στην επανέναρξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

«Είμαστε σε επαφές με τις αρχές σε Πορτογαλία και Γερμανία, ενώ την άλλη Τρίτη (7/7) θα κάνω συζήτηση με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και θα πάρουμε σύντομα την απόφαση.

Θα θέλαμε φιλάθλους στους αγώνες, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε σε κίνδυνο τις ζωές όσων εμπλέκονται. Είναι βέβαια λυπηρό τα σημαντικότερα παιχνίδια να παίζονται μπροστά σε άδειες εξέδρες», ανέφερε ο Τσέφεριν για το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι αναμετρήσεις με φιλάθλους στις εξέδρες.

Θυμίζουμε πως η εκτελεστική επιτροπή της UEFA έχει αποφασίσει το Final 8 του Champions League να διεξαχθεί στη Λισαβόνα και το αντίστοιχο του Europa League σε τέσσερις πόλεις στη Γερμανία.

Το Final 8 του Champions League θα διεξαχθεί (12-23 Αυγούστου) στη Λισαβόνα στα γήπεδα της Μπενφίκα (Ντα Λουζ) και της Σπόρτινγκ (Ζοζέ Αλβαλάδε) και το αντίστοιχο του Europa League (10-21 Αυγούστου) στη Γερμανία και τέσσερις διαφορετικές πόλεις. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου.

Ο τελικός του Champions League θα διεξαχθεί στις 23 Αυγούστου στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ θα φιλοξενηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη.