Και οι Ενώσεις βάλλουν κατά του Περέιρα!

Οι ΕΠΣ όλης της χώρας, η μία μετά την άλλη, θεωρούν ότι ο Βίτορ Μέλο Περέιρα δεν έφερε καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η Ένωση της Αθήνας τού είπε ανοιχτά ότι δεν είναι ευχαριστημένη από το έργο του.

Και οι Ενώσεις βάλλουν κατά του Περέιρα!

Και οι Ενώσεις όλης της χώρας, η μία μετά την άλλη, θεωρούν ότι ο Βίτορ Μέλο Περέιρα δεν έφερε καλύτερες μέρες στο… ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Πορτογάλος, ο οποίος ορίστηκε στην ΚΕΔ για να αμβλύνει τις αδικίες και να μετριάσει τις φωνές για κακές διαιτησίες, κάθε άλλο παρά πέτυχε στο έργο του, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσε το κοινό αίσθημα με τους ορισμούς συγκεκριμένων διαιτητών σε συγκεκριμένες ομάδες.

Μάλιστα στην τελευταία γενική συνέλευση της ΕΠΟ ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών και δικηγόρος στο επάγγελμα, Άγγελος Νικόπουλος, τα έχωσε στον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή και του είπε ανοιχτά ότι η Ένωσή του δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη από το έργο του.

Χαρακτηριστικά ο Νικόπουλος είπε από το βήμα της συνέλευσης τα εξής: «Είχα πει πέρσι στον Βίτορ Μέλο Περέιρα για τα κριτήρια που επιλέγει τους διαιτητές και συμπληρώνει τους πίνακες, όμως δεν πήρα ποτέ κάποια απάντηση. Ούτε πέρσι ούτε φέτος. Κύριε Περέιρα, η ΕΠΣ Αθηνών δεν είναι ευχαριστημένη από το έργο σας. Υπάρχουν περιπτώσεις που διαιτησίες δεν ήταν καλές και τιμωρίες δεν υπήρχαν. Πληροφορήθηκα επίσης ότι ο Περέιρα έστειλε επιστολή τόσο στη ΦΙΦΑ όσο και στην ΟΥΕΦΑ ζητώντας τα ποσοστά των διαιτητών που αποδίδονται στις Ενώσεις να αποδίδονται στην ΕΠΟ. Εάν είναι ακριβής η πληροφορία αυτή, θα σας πω ότι έχετε υπερβεί τις αρμοδιότητές σας. Εάν ήσασταν στην Πορτογαλία, ανάλογη επιστολή δεν θα στέλνατε. Περιμένω μία απάντηση».

Στη ΓΣ ακούστηκαν φωνές κατά του Περέιρα και από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκο Τζώρτζογλου. Απευθυνόμενος στον Πορτογάλο, που ήταν παρών στη συνέλευση, είπε ότι κάποια μέλη της ΚΕΔ είναι προβληματικά και επικίνδυνα και λειτουργούν ρεβανσιστικά. Ανέφερε το παράδειγμα ότι ο αρχιδιαιτητής του Ηρακλείου είναι σε δικαστική διαμάχη με το μέλος της ΚΕΔ Μιχάλη Κουκουλάκη και πρόσθεσε: «Ένας διαιτητής Β’ κατηγορίας τοπικής του Ηρακλείου σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2018. Τον Αύγουστο του 2019 τον προτείνει η ΕΠΣ Λασιθίου ως διαιτητή Γ’ Εθνικής! Και υπογράφετε, Περέιρα εσείς, ότι τον κάνετε διαιτητή Γ’ Εθνικής. Κυριακίδης Ρωμανός το όνομά του. Τι θα πουν οι υπόλοιποι διαιτητές; Ο Γιανναδάκης υπογράφει κι εσείς τον δέχεστε σε άλλη Ένωση, χωρίς να πάρει υπογραφή. Κι όταν φτάνω εγώ να το καταγγείλω, όχι μόνο δεν τιμωρείται ο διαιτητής, αλλά βγαίνει στις 25 Σεπτεμβρίου ο εν λόγω διαιτητής και αποκαλεί εμένα δημόσια ''γελοίο''».

Ο Περέιρα δεν έχει να πει απολύτως τίποτα στις καταγγελίες για κακές διαιτησίες, για ατιμωρησία των διαιτητών και άλλα και αφήνει να περνάει ο καιρός και να εισπράττει τον παχυλό μισθό που έχει συμφωνήσει με την ομοσπονδία. Φυσικά αποτελεί παρελθόν για την ΚΕΔ και θα μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος αρχιδιαιτητής που πέρασε από την ΕΠΟ.