Διαιτητές Super League: Τεστ για τον κορονοϊό

Οι διαιτητές της Super League θα περάσουν από τεστ για τον κορονοϊό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πριν από την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Τι ισχύει με όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα και στην πόλη της Μακεδονίας

Διαιτητές Super League: Τεστ για τον κορονοϊό

Οι διαιτητές της Super League θα περάσουν από τεστ για τον κορονοϊό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πριν από την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Μάλιστα υπήρξε και σχετική ενημέρωση από την ΚΕΔ, που καλεί τους διαιτητές να εξεταστούν σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα θα εκτελέσουν τη διαδικασία σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία ή διαγνωστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής τους.

Σε αυτή την περίπτωση όμως θα χρειαστεί να πληρώσουν οι ίδιοι τις εξετάσεις τους και θα λάβουν αργότερα το αντίτιμο από την ΕΠΟ.

Αναλυτικά το μέιλ που πήραν οι διαιτητές:

«Αγαπητοί Διαιτητές και Βοηθοί Διαιτητές 1ης Κατηγορίας

Σύμφωνα με τις βασικές αρχές που περιλαμβάνονται στο πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας που αφορά στη διεξαγωγή αγώνων Super League 1, οι αξιωματούχοι αγώνα θα πρέπει να εξεταστούν για τον Covid-19. Προϋπόθεση για την έναρξη των αγώνων είναι η διενέργεια των εξετάσεων και ειδικώς του μοριακού τεστ (real time RT-PCR).

Οι δυνατότητες για τη διενέργεια του μοριακού τεστ είναι οι εξής:

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο (για τα ακριβή σημεία θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση τη Δευτέρα) την Τρίτη 2/6/2020 ή το αργότερο την Τετάρτη 3/6/2020. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα περιλαμβάνει επικοινωνία με το τμήμα διαιτησίας της ΕΠΟ, όπου και θα οριστικοποιείται η μέρα και η ώρα εξέτασης ώστε να υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση. Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα στον κάθε έναν από εσάς είτε την ίδια μέρα ή το αργότερο την επόμενη.

Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (νησιά, απομακρυσμένες γεωγραφικά ηπειρωτικές περιοχές) θα χρειαστεί να εκτελέσουν τη διαδικασία σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία ή διαγνωστικά κέντρα ή κέντρα αναφοράς της ευρύτερης περιοχής τους τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας.

Θα υπάρξει επικοινωνία και συντονισμός με το τμήμα διαιτησίας ιδιαίτερα για όσους επιλέξουν πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Στις περιπτώσεις αυτές θα χρειαστεί να αποστείλουν τις αποδείξεις πληρωμής των τεστ στο τμήμα διαιτησίας για να προωθηθούν στο λογιστήριο της ομοσπονδίας ώστε να εξοφληθούν στο μέλλον.

Για λόγους χρηστικούς, άμεσης και έγκαιρης διενέργειας των τεστ και ενημέρωσης αποτελεσμάτων, όπου είναι δυνατόν η πρώτη επιλογή είναι προτιμητέα. Σε πρώτη φάση παρακαλούμε δηλώστε μας στο [email protected] μέχρι τη Δευτέρα 1/6/2020 στις 11.00 π.μ. πόσοι από εσάς έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε το τεστ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση και επικοινωνία με τον καθένα από εσάς ξεχωριστά, ιδιαίτερα με όσους βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας