Το καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά ο Περέιρα λέει άλλα

Τι αναφέρει ο επικεφαλής της ΚΕΔ σε έκθεση που παρέδωσε σε FIFA και UEFA.

Το καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά ο Περέιρα λέει άλλα

Φαίνεται πως τα περί καλύτερου πρωταθλήματος και εξυγίανσης που συχνά πυκνά διαβάζουμε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει αν διαβάσει κάποιος την έκθεση που έστειλε σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Μέλο Περέιρα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Live Sport» στη σχετική έκθεση που αφορά το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, οι διαιτητές και οι παράγοντες της διαιτησίας έχουν καταγγείλει ότι υφίστανται μπούλινγκ άνευ προηγουμένου από ΜΜΕ που ελέγχονται ή είναι φίλα προσκείμενα σε ιδιοκτήτες ΠΑΕ. Αυτό το φαινόμενο είναι ανεξέλεγκτο και οι διαιτητές το έχουν αναφέρει οι ίδιοι στον Πορτογάλο προϊστάμενο σε συζητήσεις μαζί του.

Επίσης, καταγγέλλουν πιέσεις από παράγοντες ή παρατρεχάμενους των ομάδων από τη στιγμή που θα οριστούν για να διευθύνουν ένα παιχνίδι. Μάλιστα, ο Περέιρα έχει καταγράψει στην αναφορά του προς FIFA και UEFA δύο περιπτώσεις που αφορούν «μικρομεσαίες» ΠΑΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί ουσιαστικά προάγγελο αλλαγών στους πίνακες της διαιτησίας και η ανανέωση δεν αποκλείεται να αγγίξει το 50%. Παράλληλα, πρόκειται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις και στον τρόπο διοίκησης της ΕΠΟ. Ακούγεται έντονα το σενάριο ότι θα διοριστούν 2 ή 3 άτομα που θα αναλάβουν να «τρέχουν» την καθημερινότητα της ομοσπονδίας.