Μετράει μέρες ο Περέιρα…

Η θητεία του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2020, αλλά οι φωνές των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 1 συνεχώς αυξάνονται και δεν αποκλείεται το τέλος του Πορτογάλου να έρθει νωρίτερα

Μετράει μέρες ο Περέιρα…

Η θητεία του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2020, αλλά οι φωνές των ομάδων συνεχώς αυξάνονται και δεν αποκλείεται το τέλος του Πορτογάλου να έρθει νωρίτερα. Ο Περέιρα έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών συλλόγων και τόσο η ΦΙΦΑ όσο και η ΟΥΕΦΑ δεν μπορούν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Οι διαιτησίες στα χρόνια της … εξυγίανσης μόνο καλύτερες δεν είναι και σίγουρα ο ίδιος έχει αρκετές ευθύνες.

Μετά τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει θέσει ξεκάθαρα θέμα αποπομπής του από την ΚΕΔ της ΕΠΟ, υπάρχουν παράπονα και από αρκετές άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1. Η ΑΕΚ έκανε επίθεση προς το πρόσωπό του μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την διαιτησία του Ισραηλινού, Γκρίνφιλντ, ενώ ... πυρά εναντίον του εξαπέλυσαν τόσο ο Άρης για το ματς με την Ξάνθη, όσο και ο Παναθηναϊκός, αλλά και η Λάρισα. Τα γεγονότα αυτά δεν περνούν απαρατήρητα από τις διεθνείς Ομοσπονδίες, καθώς βλέπουν ότι ο ... εκλεκτός τους δεν δικαιώνει την επιλογή τους.

Όλα αυτά βέβαια, λίγους μήνες μετά την στήριξη που έδειξαν προς το πρόσωπό του το καλοκαίρι και ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή. Είναι φανερό ότι το ποδόσφαιρο κάνει βήματα προς τα πίσω και φυσικά μεγάλο μερίδιο φέρουν και ορισμένες απαράδεκτες διαιτησίες τύπου Ευαγγέλου, Φωτιά, Τζήλου, Ζαχαριάδη κ.ά. Οι ορισμοί του Περέιρα σε κάποιες περιπτώσεις είναι προκλητικοί και έχουν προβληματίσει έντονα τόσο την ΦΙΦΑ όσο και την ΟΥΕΦΑ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και ενώ πλησιάζουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Περέιρα δύσκολα θα ολοκληρώσει τη σεζόν στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Φυσικά περίπτωση που αποχωρήσει ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής, μαζί του θα φύγουν και οι δύο στενοί του συνεργάτες στην ΚΕΔ, Χουάν Αντόνιο Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ.

Τα υψηλά κλιμάκια κρίνουν απαραίτητες της αλλαγές στο χώρο της διαιτησίας, προκειμένου το ποδόσφαιρο να επιστρέψει στην… κανονικότητα, οι πρωταγωνιστές να είναι οι παίκτες και οι ομάδες κι όχι οι διαιτητές.