Κατσικογιάννη… βίος και πολιτεία

Ποιος είναι ο διαιτητής που εξόργισε τον Ολυμπιακό – Γιατί έχει κατηγορηθεί και γιατί υπάρχουν ματς που θέλει σίγουρα να σβήσει από το βιογραφικό του.

Κατσικογιάννη… βίος και πολιτεία

Ο Ολυμπιακός είναι εξοργισμένος με τη διαιτησία του Ηπείρωτη Αλέξανδρου Κατσικογιάννη -τόσο για το σπρώξιμο στον Μάριν όσο και για τα πέναλτι που δεν έδωσε- στον αγώνα με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη κάτι που εξέφρασε μετά το τέλος του αγώνα ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς αλλά και ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Χρήστος Κόντης.

Ο εν λόγω ρέφερι δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί αρνητικά τα ΜΜΕ. Ίσως η πιο χαρακτηριστική ιστορία στην οποία ενεπλάκη το όνομά του είναι η καταγγελία του Πανιωνίου στο ματς με την Τρίπολη (1-1). Φερόταν να έχει πει στους παίκτες «…Ευρώπη θα βγουν τα Γιάννενα»!

«Μην χτυπιέστε, τα Γιάννενα θα βγουν στην Ευρώπη»

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα μετά το τέλος του α' ημιχρόνου του συγκεκριμένου αγώνα ο διευθυντής του Πανιωνίου, Νίκος Ζαμάνης είχε πει στον ρέφερι από την Ήπειρο: "Θα σας γ…σω ρε, θα πάω στη NOVA και θα πω ότι θέλετε να βγάλετε τα Γιάννενα Ευρώπη. Θα σας δείξω εγώ τι θα πάθετε, θα σας γ…σω". Επίσης, πριν από την έναρξη του β' ημιχρόνου κι ενώ είχε αποβληθεί, είπε προς τον διαιτητή... "Θα σου κάνω μήνυση, θα σε γ…σω στη NOVA, θα σου πω εγώ τι θα πάθεις". Η... φωτιά είχε ανάψει όταν σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων του Πανιωνίου, ο διαιτητής Κατσικογιάννης είπε στον Κόρμπο στο 43ο λεπτό "μην χτυπιέστε, τα Γιάννενα θα βγουν στην Ευρώπη...".

Ο αρχηγός του Πανιωνίου με το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου ενημέρωσε τον πάγκο της ομάδας και... η συνέχεια δια στόματος Νίκου Ζαμάνη. "Πίστεψα τον παίκτη μου, έδωσα βάση στα λόγια του γιατί διακρίνεται για το ήθος του, παίζει 15 χρόνια μπάλα. Πήγα και είπα στον διαιτητή ότι... "θα σε καταγγείλω στη Nova οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα στο τέλος του αγώνα, θα κινηθώ με κάθε τρόπο νομικό και μέσα από τη νομιμότητα, θα σε κυνηγήσω. Είσαι επικίνδυνος να διαιτητεύεις αγώνες Σούπερ Λίγκα". Αυτά του είπα, δεν του τα είπα ήρεμα. Ειλικρινά του τα είπα φωναχτά".

Ο παράγοντας της ομάδας της Νέας Σμύρνης, τότε έκανε λόγο για... προηγούμενα του ρέφερι από την Ήπειρο με τον Πανιώνιο. "Με τον συγκεκριμένο διαιτητή υπάρχει προϊστορία, πριν από τέσσερις αγωνιστικές στο γήπεδο μας. Έχει συγκεκριμένη εντολή και το λέω υπεύθυνα αυτό. Το έχει αποδείξει διότι είναι διαιτητής της β' κατηγορίας, δεν τον έχουν ανεβάσει στην α', απλά διαιτητεύει κάποια παιχνίδια. Έχει κάνει τρία παιχνίδια, δύο του Πανιωνίου, ένα με την Κέρκυρα πριν από τέσσερις αγωνιστικές που μου ζήτησε συγγνώμη για τα 12 λάθη που έκανε στην έδρα μας σε ολόκληρο το παιχνίδι" είπε και συμπλήρωσε... "Τότε του είχα διαμαρτυρηθεί έντονα, του είπα ότι θα τον καταγγείλω στην ΚΕΔ και μου ζήτησε συγγνώμη".

Υποστήριξε επίσης, ότι ποτέ δεν έβρισε τον Κατσικογιάννη ("ήταν δίπλα μου ο παρατηρητής του αγώνα, αν τον έβριζα θα μου έκοβε τα πόδια", είπε) ενώ κατήγγειλε ότι ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα 2.5 ώρες μετά το παιχνίδι... "καταλαβαίνετε ότι έπαιρνε τηλέφωνο, ρώταγε, τι θα πει και πως θα αμυνθεί. Του είπα ότι θα τον καταγγείλω και θα τον κυνηγήσω και θα τον κυνηγήσω νομικά. Έχω ζητήσει ακρόαση από την ΚΕΔ για τον συγκεκριμένο διαιτητή, είναι επικίνδυνος".

Ως μάρτυρες στην απολογία του Πανιωνίου είχαν καταθέσει ο ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Κόρμπος που υποστήριξε ότι είπε στον διαιτητή... "σε παρακαλώ παίξε μας 50-50 και άφησε μας να διεκδικήσουμε την δεύτερη θέση. Είμαστε και μεις ποδοσφαιριστές. Μην μας κόβεις τα φτερά μας να παίξουμε Ευρώπη" και πήρε την απάντηση "Τι ώρα; Τα Γιάννενα θα βγουν".

Επίσης, ο υπεύθυνος διαχείρισης εισιτηρίων Σωτήρης Κοκκώνης υποστήριξε ότι... "όταν ο διαιτητής μας κάλεσε να πάρουμε το φύλλο αγώνα στις 21:20, ο κύριος Ναλιτζής τον ρώτησε "γιατί γράφετε όλα αυτά που είναι ψευδή". Ο διαιτητής του απάντησε "επειδή βγήκε στη Nova και τα είπε ο κύριος Ζαμάνης". Το παιχνίδι τελείωσε στις 19:00, το φύλλο αγώνα κανονικά έπρεπε να το πάρουμε στις 19:45, η αποστολή ήταν μέχρι τις 21:20 και δεν είχαμε πάρει το φύλλο αγώνα. Ο παρατηρητής μας είπε στο τέλος του αγώνα ότι δεν άκουσε τον κύριο Ζαμάνη να λέει κάτι".

«Ο πατέρας του κ. Κατσικογιάννη σίγουρα δεν αισθάνεται περήφανος»

Καταγγελία για τον ίδιο διαιτητή έχει όμως κάνει και η Λαμία το 2015. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου τον είχε κατηγορήσει ότι παίρνει συγκεκριμένες εντολές στα παιχνίδια της Football League, ενώ είχε αναφερθεί στο ζήτημα με την αντικανονική συμμετοχή του Χουσεΐν Μουμίν στην αναμέτρηση της ομάδας της Φθιώτιδας με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Αρχικά είχε πει: «Η ομάδα έφυγε από τον Πιερικό με ένα αποτέλεσμα 0-0. Ο διαιτητής της αναμέτρησης ό,τι δεν κατάφερε να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο το έκανε εκτός αυτού. Έγραψε στο Φύλλο Αγώνα ότι ο παίκτης μας Χουσεΐν Μουμίν αναφέρθηκε σ' αυτόν με αισχρά λόγια κατά της οικογένειάς του και κατά των παιδιών του. Επειδή γνωρίζω προσωπικά τον παίκτη και σαν χαρακτήρα, δεν βρίζει, έχει μάλιστα μια θρησκεία που δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιεί κάποιες από τις λέξεις που γράφει και το γνωρίζουμε. Να μας πει ο κ. Κατσικογιάννης, ο διαιτητής Ηπείρου αν αυτά που έχει γράψει τα πιστεύει και τον προκαλώ να μας πει με ποιο άτομο από την οικογένειά του μίλησε στο κινητό του μετά την λήξη του αγώνα και τι οδηγίες πήρε και ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε. Ο πατέρας μου εμένα εκεί που είναι αισθάνεται περήφανος, ο πατέρας του κ. Κατσικογιάννη σίγουρα δεν αισθάνεται περήφανος. Καλώ όποιος είναι υπεύθυνος, ο Εισαγγελέας, να ανοίξει το κινητό του για να δούμε με ποιον μίλησε και ποιος τον μανατζάρει.

Επίσης καλώ την ΕΠΟ και τον Αθλητικό Εισαγγελέα να πάρουν άμεσα θέση. Εμείς από τη μεριά μας ό,τι είναι νόμιμο θα το τηρήσουμε. Δυστυχώς γνωρίζω κάποια πράγματα και κάποια σας τα είπα. Ο Γενικός Αρχηγός μας δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον διαιτητή και απωθήθηκε βίαια με δόλο λέγοντας του ο διαιτητής από μακριά ότι όλα είναι εντάξει και το μόνο που θα γράψει μετά το τέλος του παιχνιδιού είναι η κίτρινη στον Ρεπετσά και μετά συμπλήρωσε ο ίδιος ό,τι ήθελε. Έτσι την ώρα που παίζουμε αγώνα την Τετάρτη έρχεται το Φύλλο Αγώνα και η Τιμωρία του Μουμίν. Το ίδιο είχε συμβεί με τον συγκεκριμένο διαιτητή και πέρυσι στον αγώνα της ομάδας μας στα Τρικάλα όπου κρινόταν το πρωτάθλημα. έδειξε κόκκινη στον παίκτη μας τον Παπαστεργίου, όταν ρωτήθηκε γιατί είπε ότι έφτυσε ενώ αυτό δεν έγινε ποτέ και ενώ το παιχνίδι ήταν 1-0 υπέρ μας, αφήνει την ομάδα μας με 10 παίκτες. Θα ντρεπόμουν να είμαι στη θέση του και να σφυρίζω, θα κρέμαγα τη σφυρίχτρα και θα άλλαζα επάγγελμα».

Ο διαιτητής Κατσικογιάννης, είχε κατηγορηθεί το 2015 από τον τότε προπονητή του Φωστήρα,Τζάκι Ματάισεν, μετά από αγώνα της ομάδας του με τον Αιγινιακό

«Του είπα ότι δεν είναι φάουλ, αυτός με αποκάλεσε μαλ...»

Ο Βέλγος, είχε υποστηρίξει πως ο Κατσικογιάννης τον είχε αποκαλέσει μαλ…, ενώ όταν του είχε ζητήσει το λόγο, ο διαιτητής του είχε απαντήσει «χέστηκα«.

Συγκεκριμένα, ο Ματάισεν είχε πει: «Έχω πολλά παράπονα από τον διαιτητή. Ο αντίπαλος δε χρειαζόταν τη βοήθειά του. Σε μία φάση του είπα ότι δεν είναι φάουλ, αυτός με αποκάλεσε μαλ…! Επειδή είμαι ξένος και δεν γνωρίζω πολύ καλά ελληνικά τον ρώτησα και μου απάντησε χέστηκα. Δεν πρέπει να βοηθούν τους αντιπάλους».