Τραγουδιστής, δικηγόρος, μιλά έξι γλώσσες και στο... ρεπό του σφυρίζει Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο Ελβετός που θα βρεθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Κυριακή έγινε διαιτητής για να μην πουλάει... χοτ ντογκ

Τραγουδιστής, δικηγόρος, μιλά έξι γλώσσες και στο... ρεπό του σφυρίζει Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Έχει τη φήμη του... καρτάκια -τις βγάζει πολύ εύκολα- αλλά όχι του ιδιαίτερα αυστηρού. Ο λόγος για τον Ελβετό διαιτητή, Αντριέν Γιάκοτετ, τον οποίο όρισε η ΚΕΔ στο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός την Κυριακή. Είναι διεθνής FIFA τα τελευταία 6 χρόνια και έχει σφυρίξει αγώνα ελληνικής ομάδας στο φιλικό Αίγυπτος-Ελλάδα όπου η Εθνική Ελλάδας είχε επικρατήσει με 1-0.

Ο 35χρονος Ελβετός έγινε διαιτητής σε πολύ μικρή ηλικία. Συγκεκριμένα, σε μια σχολική εκδήλωση, οι συμμαθητές του είχαν αναλάβει να πωλούν χοτ ντογκ. Το ίδιο έπρεπε να κάνει και ο ίδιος κάτι που δεν του άρεσε και για να γλιτώσει πήρε τη σφυρίχτρα για να διευθύνει τον αγώνα που γινόταν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.

Είναι δικηγόρος, για την ακρίβεια μεγαλοδικηγόρος συνέταιρος σε µεγάλη εταιρεία που εδρεύει στη Βασιλεία. Θεωρείται ειδικός σε θέματα εθνικών και διεθνών συμβάσεων, εταιρικών, τραπεζικών και δικαστικών διαφορών. Συμβουλεύει, ενεργεί ως μεσολαβητής για ιδιώτες και εταιρείες. Οι διεθνείς πελάτες του επωφελούνται από τις εκτεταμένες γλωσσικές δεξιότητές του (γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, καταλανικά και ιταλικά), την αφοσίωση και τη διάθεση του για διαπραγματεύσεις και διαφορές. Για πολλά χρόνια, εργάστηκε ως δικηγόρος σε μια κορυφαία διεθνή ελβετική δικηγορική εταιρεία και ως νομικός σύμβουλος για μια ιδιωτική τράπεζα.

Υπήρξε επίσης τραγουδιστής σε συγκρότηµα, αλλά ελλείψει ελεύθερου χρόνου αποφάσισε να αφήσει το µικρόφωνο για τη σφυρίχτρα.