Κριστόφερσεν: «Καταλάβαμε πως υπήρχε πίεση στην ΕΠΟ. Στα αποδυτήρια ήταν αστυνομική διμοιρία»

«Οι παίκτες της ΑΕΚ έπρεπε να πάνε ευθεία και του Ολυμπιακού στα δεξιά» - Ο διαιτητής του ΑΕΚ - Ολυμπιακός μιλά για το ΟΑΚΑ

Κριστόφερσεν: «Καταλάβαμε πως υπήρχε πίεση στην ΕΠΟ. Στα αποδυτήρια ήταν αστυνομική διμοιρία»

Μια αστυνομική διμοιρία, στα αποδυτήρια, η μια πλευρά που ήταν γεμάτη βεγγαλικά, οι παίκτες της ΑΕΚ που πήγαιναν ευθεία και του Ολυμπιακού δεξιά και οι πανηγυρισμοί που δεν του επέτρεπαν να ακούει τους συνεργάτες του μέσω της ενδοεπικοινωνίας.,

Ο Δανός διαιτητής, Μαντς-Κρίστοφερ Κριστόφερσεν μίλησε για το ντέρμπι το ΑΕΚ - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ και όσα του έκαναν εντύπωση σε αυτό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δανός διαιτητής στην ιστοσελίδα Tipsbladet για

Το ΑΕΚ - Ολυμπιακός: «Είχαμε αποφασίσει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι ως ένα οποιοδήποτε ευρωπαϊκό ματς. Πήγαμε από την προηγούμενη μέρα εκεί. Υπήρξαν κάποια πράγματα διαφορετικά. Για παράδειγμα όταν πήγαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, μία αστυνομική διμοιρία σχημάτισε έναν ανθρώπινο ζυγό. Οι παίκτες της ΑΕΚ έπρεπε να πάνε ευθεία και του Ολυμπιακού στα δεξιά. Μας έκανε εντύπωση αυτό. Αισθάνθηκα ότι το επίπεδο ασφάλειας ήταν κάπως υψηλότερο και πιο ορατό από το παιχνίδι που έπαιξα στην Ουγγαρία πριν τρεις εβδομάδας, στο Βίντι-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ».

Την ατμόσφαιρα στο ματς: «Δεν υπήρχαν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, παρά μόνο των γηπεδούχων. Δημιούργησαν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα. Η μία πλευρά ήταν γεμάτη βεγγαλικά, αλλά δεν δημιούργησαν πρόβλημα την ώρα του αγώνα. Την στιγμή που σκόραρε η ΑΕΚ υπήρξαν τέτοιοι πανηγυρισμοί με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ακούσουμε τι λεγόταν στην ενδοεπικοινωνία για μερικά λεπτά».

Το εάν αισθάνθηκε πίεση, τις επαφές που είχε αλλά και το πως είδαν την απόδοσή του: «Όχι, καθόλου. Δεν είχαμε πίεση και δεν νιώσαμε κάτι τέτοιο αλλά ούτε και υπήρξε κάτι έξω από τα καθιερωμένα. Καταλάβαμε όμως πως υπήρχε πίεση στην ελληνική Ομοσπονδία.

Ήμασταν έξω για φαγητό το προηγούμενο βράδυ και δεν συνέβη το παραμικρό. Βρεθήκαμε εγώ, οι δύο βοηθοί μου, ο Έλληνας τέταρτος διαιτητής και ο υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας (σ.σ. αυτόν τον ρόλο έχει ο Τριτσώνης). Υπάρχει μεγάλη πίεση στους διαιτητές στην Ελλάδα. Έτσι ήταν πολύ ικανοποιημένοι που δέχτηκαν άλλες Ομοσπονδίες την πρόσκληση, όπως και για το γεγονός ότι τα πήγαμε καλά στο ματς (σ.σ. από την ΕΠΟ)».