ΚΕΔ: Ομόφωνα νέος αρχιδιαιτητής ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα διαδεχτεί τον Βίτορ Μέλο Περέιρα στο πόστο του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, αφού ψηφίστηκε ομόφωνα από τους εκπροσώπους των "Big-4".

ΚΕΔ: Ομόφωνα νέος αρχιδιαιτητής ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ

Ο διάδοχος του Βίτορ Μέλο Περέιρα στη θέση του αρχιδιαιτητή θα είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο Άγγλος πέρασε από συνέντευξη από τους εκπροσώπους των «τεσσάρων μεγάλων» μαζί με τον συνυποψήφιό του για την θέση Πίτερ Φιόρντφελντ, με τον πρώτο να παίρνει τη θέση.

Ο 45χρονος πρώην διαιτητής έχει διατελέσει αρχιδιαιτητής στην Σαουδική Αραβία το 2017 για ένα διάστημα 19 μηνών, ενώ ήταν ο διαιτητής στον τελικό του Champions League το 2016 ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και στον τελικό του EURO 2016 μεταξύ σε Γαλλίας και Πορτογαλίας.

Πρόκειται για ένα από τους κορυφαίους Άγγλους διαιτητές της, με πορεία 17 ετών στην διαιτησία, από το 2000 μέχρι το 2017. Διεθνής έγινε για πρώτη φορά το 2006, ενώ το 2007 διηύθυνε το πρώτο του ματς στο Champions League.

To 2012 αναδείχθηκε σε διαιτητή FIFA Elite, ενώ το 2016 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος διαιτητής στο Globe Soccer Awards. Έχοντας στο ενεργητικό του 292 ματς Premier League, τo 2017 αποφάσισε να αποσυρθεί για την ανάληψη της θέσης του αρχιδιαιτητή στην αραβική χώρα, έπειτα από παραίτηση του Χάουαρντ Ουέμπ.