ΑΕΚ: Ελεύθεροι 30 φίλοι της ΑΕΚ μετά τον αγώνα στο Βέλγιο

Ελεύθεροι μετά το ματς με την Άντερλεχτ θα αφεθούν οι οπαδοί της ΑΕΚ έπειτα από τις προσαγωγές στις Βρυξέλλες.

ΑΕΚ: Ελεύθεροι 30 φίλοι της ΑΕΚ μετά τον αγώνα στο Βέλγιο

Το μεσημέρι της Πέμπτης η βελγική Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 61 ατόμων, εκ των οποίων 30 είναι Έλληνες φίλοι της ΑΕΚ και 31 Γάλλοι πολίτες.

Η ένταση ξεκίνησε όταν περίπου 70 φίλαθλοι της ΑΕΚ κινήθηκαν προς την πλατεία Grand Place, παρά τις σαφείς οδηγίες των βελγικών αρχών να αποφύγουν τουριστικά σημεία. Δεν έγιναν επεισόδια, αλλά η αστυνομία επενέβη δυναμικά, κάνοντας χρήση χημικών και προχωρώντας σε ταυτοποιήσεις με πρακτικές που χαρακτηρίστηκαν «τριτοκοσμικές», όπως η απαίτηση να γονατίσουν με τα χέρια ψηλά.

Από τους 61 προσαχθέντες, μόνο ένας κρατείται, γεγονός που σημαίνει ότι για την περίπτωσή του θα ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία. Οι υπόλοιποι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι μετά τη λήξη του αγώνα της ΑΕΚ με την Άντερλεχτ.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ, που σε συνεργασία με τις ελληνικές προξενικές αρχές, φρόντισαν να δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των φιλάθλων.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110