Ολυμπιακός: Η απόφαση του Ποντένσε και η αναμονή της στάσης της Γουλβς

Ο Ντάνιελ Ποντένσε έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του ως προς τον σταθμό του για την επόμενη χρονιά * Το θέμα είναι να μην αρχίσει να ζητάει τον «ουρανό με τ’ άστρα» η Γουλβς.

Ολυμπιακός: Η απόφαση του Ποντένσε και η αναμονή της στάσης της Γουλβς

Ο Ντάνιελ Ποντένσε αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό. Με τον ερχομό του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο λιμάνι, βρήκε τον ρόλο του στην ομάδα, απέκτησε ψυχολογία, άρχισε να μοιράζει ασίστ, σκόραρε και σε γενικές γραμμές θεωρείται ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της τεράστιας επιτυχίας των Πειραιωτών με την κατάκτηση του Κόνφερενς.

Κακά τα ψέματα, άμεσα θα ανοίξει η κουβέντα για την παραμονή του στην ομάδα. Τί θέλουν ο Ολυμπιακός και ο Ποντένσε; Θεωρούμε ότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...

Ο Ποντένσε έδωσε αγώνα για να πιάσει λιμάνι πέρσι το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός έδωσε επίσης τη δική του μάχη για να τον κάνει δικό του. Η μόνη που δεν ενθουσιαζόταν στην ιδέα ήταν η Γουλβς, γιατί ήθελε να τον δώσει στην Αραβία με σκοπό να φουσκώσει κι άλλο τον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου.

Το ερώτημα λοιπόν είναι τι θα γίνει από τώρα και στο εξής: Ο Ποντένσε έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του ως προς τον σταθμό του για την επόμενη χρονιά. Η λογική λέει ότι το γνωρίζει και η Γουλβς, έχοντας πρόσφατα τα όσα συνέβησαν πριν από εννιά μήνες ώστε ο Πορτογάλος να μπει στο αεροπλάνο για Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα, προς το παρόν αναμένεται η στάση της Γουλβς. Στην Αγγλία λέγεται ότι οι «λύκοι» θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι στο ρόστερ τους ανήκει ένας ποδοσφαιριστής που πήρε το Κόνφερενς. Όχι για να τον διατηρήσει στην ομάδα της, αλλά για να τον πλασάρει στην αγορά με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η ουσία είναι ότι ο Ποντένσε θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό. Για τον Μεντιλίμπαρ και κατ’ επέκταση τον σύλλογο δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία συζήτησης σχετικά με την επιθυμία τους.

Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει η Γουλβς και κατά πόσο θα λυγίσει από τις πιέσεις που θα τις ασκήσει ο Ποντένσε. Και το λέμε αυτό, γιατί είναι δεδομένο ότι ο Πορτογάλος θα «παίξει μπάλα» για να παραμείνει κάτοικος Πειραιά...