Δημογλίδου: «Σήμερα είναι γιορτή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Επί ποδός πάνω από 5.000 αστυνομικοί»

Στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του αποψινού τελικού του UEFA Europa Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Δημογλίδου: «Σήμερα είναι γιορτή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Επί ποδός πάνω από 5.000 αστυνομικοί»

H εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί ενόψει του τελικού του UEFA Europa Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Οι αστυνομικοί είναι ήδη επί ποδός από τη Δευτέρα, η ΕΛ.ΑΣ. προετοιμάζεται για τη σημερινή μέρα εδώ και 4 μήνες με συνεχείς συσκέψεις με εκπροσώπους της UEFA και των δυο ομάδων», επισήμανε αρχικά η κ. Δημογλίδου, για να συνεχίσει:

«Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση, μια γιορτή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, για αυτό και είναι απαραίτητη η λήψη αυστηρών μέτρων».

«Σε κάθε τέτοια μεγάλη διοργάνωση που τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα πάνω μας, όπως καταλαβαίνετε οι κίνδυνοι και οι απειλές είναι πολλοί. Για αυτό κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή και της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, μέσα στο γήπεδο. Την Κυριακή τα ξημερώματα έγινε εξονυχιστικός έλεγχος σε όλο το γήπεδο από την Ελληνική Αστυνομία. Μόνο σήμερα χρησιμοποιούνται πάνω από 5.000 αστυνομικοί».

Τέλος, η κ. Δημογλίδου διαβεβαίωσε για την πλήρη ασφάλεια των φιλάθλων και κατά την αποχώρηση από το γήπεδο μετά το πέρας του τελικού.

«Ο κόσμος θα αποχωρήσει με τον ίδιο τρόπο που έφτασε: με συνοδεία αστυνομικών με λεωφορεία για τους οπαδούς της Φιορεντίνα και στη συνέχεια οι φίλοι του Ολυμπιακού από Περισσό προς Νέο Φάληρο», σημείωσε, και ξεκαθάρισε πως τα μέτρα θα παύουν να ισχύουν όταν επιστρέψει και ο τελευταίος φίλαθλος στον προορισμό του.