Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: Τα πάντα για τον Τελικό του Conference League

Πότε είναι; Πώς μπορείτε να τον παρακολουθήσετε; Ποιες είναι οι πιθανές συνθέσεις; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον τελικό του UEFA Europa Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: Τα πάντα για τον Τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός και η Φιορεντίνα συναντώνται στον τελικό του UEFA Europa Conference League στην Αθήνα την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Πού θα τον δείτε

Τηλεοπτικά, το MEGA θα μεταδώσει τον σπουδαίο αγώνα ενώ την αναμέτρηση θα καλύψει και το Cosmote Sport 1 HD. Φυσικά μπορείτε να παρακολουθήσετε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του τελικού LIVE από το fosonline.gr.

Τι πρέπει να ξέρετε…

Η περσινή δευτεραθλήτρια της διοργάνωσης Φιορεντίνα αντιμετωπίζει έναν Ολυμπιακό που βρίσκεται στον πρώτο του τελικό και ο οποίος διεκδικεί να γράψει ιστορία ως ο πρώτος κυπελλούχος Ευρώπης στην Ελλάδα, στην έδρα της αντιπάλου ΑΕΚ.

Οι «βιόλα» και πηγαίνουν στον έκτο τους ευρωπαϊκό τελικό με ένα αήττητο σερί 13 αγώνων στην Ευρώπη, που αποτελεί ρεκόρ συλλόγου. Οι παίκτες του Βιντζέντζο Ιταλιάνο, που έχουν «χτυπήσει» αργά σε κάθε νοκ-άουτ αγώνα τους, είναι αποφασισμένα να επανορθώσουν για την απογοήτευση της περασμένης σεζόν, όταν έχασαν 2-1 από τη Γουέστ Χαμ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν στο UEFA Europa League και από εκεί μεταπήδησε στα νοκ άουτ του Europa Conference League. Ο Θρύλος είχε μια δύσκολη εγχώρια πορεία, αλλά με μπροστάρη τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης Αγιούμπ Ελ Κααμπί και τον τρίτο προπονητή της σεζόν Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, βρίσκεται ένα παιχνίδι μακριά από την αθανασία.

Πιθανές ενδεκάδες…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Τσικίνιο, Ιμπόρα, Έσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Φορτούνης

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Ντοντό, Κουάρτα, Μιλένκοβιτς, Μπιράγκι, Μαντραγκόρα, Μποναβεντούρα, Γκονζάλες, Μπελτράν, Κουαμέ, Μπελότι

Είπαν…

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, προπονητής του Ολυμπιακού: «Δεν περίμενα ότι θα φτάναμε τόσο μακριά στην Ευρώπη. Συγκέντρωνα πληροφορίες για την ομάδα. Ωστόσο, σιγά σιγά άρχισα να πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πάμε καλά στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Είναι τεράστια πηγή χαράς που φτάσαμε τόσο μακριά - για όλους εμάς που προσπαθούμε καθημερινά στο γήπεδο και, πάνω απ' όλα, για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Βλέπω από πρώτο χέρι τον ενθουσιασμό και το κίνητρο των παικτών μου- είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν. Πιστεύουν στον εαυτό τους, τα δίνουν όλα στις προπονήσεις και όλοι τους θέλουν απεγνωσμένα να παίξουν αυτό το παιχνίδι».

Βιντζέντζο Ιταλιάνο, προπονητής της Φιορεντίνα: «Ο Ολυμπιακός είναι μια δυνατή, επιθετική ομάδα- αφού νίκησε τη Βίλα εντός και εκτός έδρας, αυτό σημαίνει ότι έχει πραγματική ποιότητα. Ο σέντερ-φορ τους (Ελ Κααμπί) σκοράρει με συνέπεια, μπορούν να κλείνονται και να χτυπούν στην αντεπίθεση πολύ αποτελεσματικά. Βρισκόμαστε ουσιαστικά στην πόλη τους, οπότε μπορείτε να φανταστείτε την ατμόσφαιρα στην οποία θα μπούμε.

Αυτός είναι όμως ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός μας στο Conference League. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα διδάγματα που πήραμε από την περσινή εμπειρία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να φέρουμε ένα τρόπαιο στη Φλωρεντία».