Φιλιππούσης: «Επιθυμία όλων ένας ιστορικός τελικός»

O Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΠΟ κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης μίλησε για τη διεξαγωγή του τελικού του UEFA Europa Conference League στην AEK Arena (22.00, MEGA, LIVE από το fosonline.gr) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα.

Φιλιππούσης: «Επιθυμία όλων ένας ιστορικός τελικός»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Φιλιππούση:

Για τη διεξαγωγή τελικού στην Αθήνα:
«Tα τελευταία 3 χρόνια η ΕΠΟ διεκδίκησε τον σπουδαίο τελικό και είμαστε εξόχως χαρούμενοι που τον φέραμε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Η ικανοποίηση μας κορυφώνεται από το γεγονός ότι μια ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός συμμετέχει στον τελικό και θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε φίλιο περιβάλλον και να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό διασυλλογικό τρόπαιο σε έναν τελικό στην Ελλάδα, με τις ευχές όλων μας να το υλοποιήσει.

Η πόλη κινείται ήδη σε ρυθμούς τελικού μιας και από το πρωί το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, την Πλατεία Κοτζιά στο κέντρο του Fan Festival, όπου υπάρχει πληθώρα ψυχαγωγικών και διαδραστικών παιχνιδιών για όλους τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου».

Για τις προετοιμασίες του τελικού: «Στο οργανωτικό κομμάτι αισθανόμαστε σίγουροι και ικανοποιημένοι καθώς η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Αεροδρομίου, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των Δήμων Αθηναίων και Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας είναι άψογη. Φυσικά οι άνθρωποι της UEFA με την άριστη τεχνογνωσία που διαθέτουν έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην άριστη προετοιμασία του τελικού. Πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα καθώς η Αθήνα θα υποδεχτεί σε λίγες ώρες χιλιάδες φιλάθλους του ποδοσφαίρου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την προσωπική του ενασχόληση. Χθες επιθεώρησε το γήπεδο σε συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της UEFA και την Ελληνική Αστυνομία. Υπάρχει μια τεράστια επιχείρηση για τη μετακίνηση και την ασφάλεια όλων των φιλάθλων και τους παρακαλούμε να ακολουθήσουν την ειδική διαδικασία που έχει σχεδιαστεί από τους ιθύνοντες ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή του τελικού. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον επίσημο Ολυμπιακό, ο οποίος με συντονισμένες προσπάθειες επικοινωνεί στο φίλαθλο κοινό την ανάγκη τήρησης των μέτρων ασφαλείας και των διαδικασιών μετακίνησης. Πιστεύουμε ότι αύριο όλα θα πάνε καλά».

Για τα εισιτήρια:
«Θα ήθελα επιστήσω την προσοχή στους φιλάθλους σχετικά με τα πλαστά εισιτήρια και τα εισιτήρια, τα οποίοι πωλούνται στη «μαύρη αγορά». Δυστυχώς σε κάθε τελικό υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα παρεμπορίου αλλά η συμβουλή σε όλους είναι απλή. Τα εισιτήρια πωλούνται μόνο από την UEFA σε ηλεκτρονική μορφή, και ειδική κωδικοποίηση. Δεν παραχαράσσονται, δεν υπάρχουν σε έγχαρτη μορφή. Πρέπει να τονίσουμε ότι όλοι οι φίλαθλοι, οι οποίοι διαθέτουν εισιτήριο για τον αγώνα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους έγγραφο ταυτοπροσωπίας. Επίσης δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στις κερκίδες του γηπέδου κρατώντας τσάντες.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού, η ζήτηση για τα εισιτήρια ξεπέρασε κάθε φαντασία καθώς ήταν πολλαπλάσια από την προσφορά των εισιτήριων. Δυστυχώς πρόκειται για ένα πρόβλημα, το οποίο δεν επιδέχεται λύσης, ακόμα και στο Ολυμπιακό Στάδιο ο αριθμός των εισιτηρίων θα ήταν ανεπαρκής. Κατανοούμε απόλυτα τη δυσφορία του κόσμου που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει εισιτήριο για τον τελικό. Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το θέμα με ψυχραιμία απέναντι στην υπερβολική κριτική και ως ΕΠΟ να συνεισφέρουμε έμπρακτα με απτές λύσεις. Κανείς δεν έβαλε εμπόδια στην προσπάθεια αυτή, αντίθετα επιθυμία όλων μας αποτελεί η διεξαγωγή ενός άψογου τελικού, υψηλού επιπέδου και αντάξιου των προσπαθειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ευχόμαστε να δούμε έναν υπέροχο τελικό και το πρώτο ελληνικό τρόπαιο σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση».