Μεντιλίμπαρ: «Κίνητρο, πάθος, ενθουσιασμός»

Όλα όσα είπε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη του Ολυμπιακού για τον τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα. 

Μεντιλίμπαρ: «Κίνητρο, πάθος, ενθουσιασμός»

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είπε ότι ο Ολυμπιακός με πάθος, ηρεμία και ίδια φιλοσοφία θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την εντυπωσιακή πορεία του στην Ευρώπη με την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League.

Για τον τρόπο που θα παίξει η ομάδα: «Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να κάνουμε αυτό που κάναμε και φτάσαμε μέχρι εδώ. Θα ήταν λάθος να αλλάξουμε κάτι. Αυτή είναι η διαφορά, είναι το τελευταίο παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως και στα άλλα παιχνίδια. »

Αν υπάρχουν διαφορές στην προετοιμασία που είχε κάνει πέρυσι στον τελικό με την Σεβίλλη σε σχέση με τη φετινή με τον Ολυμπιακό: «Έχει ομοιότητες το πώς φτάσαμε. Από που ξεκινήσαμε και πώς φτάσαμε. Φυσικά υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες.»

Για τους Μαροκινούς επιθετικούς της ομάδας: «Έχουμε δύο μεγάλους σκόρερ από το Μαρόκο, ειδικά ο Αγιούμπ έχει βάλει φέτος πολλά γκολ και μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ».

Για το ρόλο που έχει ο Ροντινέι στα αποδυτήρια: « Είναι σημαντικό που έχουμε τέτοιες προσωπικότητες, με εμπειρία, με διάθεση για χιούμορ και καλό κλίμα. Υπάρχουν κι άλλοι».

Για όσα είπε ο Ιταλιάνο για τον Ελ Κααμπί ότι έφεραν αλυσίδες να τον σταματήσουν! «Είναι ένας πολύτιμος παίκτης και σίγουρα οι αντίπαλες ομάδες έχουν λόγο να τον προσέχουν, αλλά δεν είναι ο μόνος. Έχουμε άλλους δέκα πέρα από τον Ελ Κααμπί που προσέχει ο αντίπαλος. Είναι ένας πολύτιμος παίκτης αλλά υπάρχουν άλλοι δέκα και η Φιορεντίνα, όπως και εμείς με τους παίκτες της, θα προσέξει και τους έντεκα. Σεβόμαστε τον Ελ Κααμπί για όσα έχει κάνει.»

Για τα σχέδιά του για το ματς: «Έχω σκεφτεί για το πλάνο μου, ελπίζω να μην συμβεί κάτι στην τελευταία προπόνηση. Η πορεία μας είναι ένας μαραθώνιος. Έχουμε περάσει από πολλές στιγμές, είχαμε μόνο ένα κακό παιχνίδι. Γυρίσαμε όλη την Ευρώπη, παίξαμε με δύο αντιπάλους που δεν ήμασταν το φαβορί, μπορούμε να το περιγράψουμε ως έναν μαραθώνιο και τώρα βρισκόμαστε εδώ, στο τέλος.»

Για τη δήλωση του Αντσελότι ότι τρώει... μπρόκολο πριν από τους τελικούς: «Δεν θυμάμαι τι έφαγα πέρσι πριν τον τελικό, ούτε τώρα ξέρω τι θα φάω. Η αλήθεια είναι ότι δεν τρώω πολύ (γέλια)»

Για το πως περιμένει ο ίδιος το ματς: : «Είμαι πολύ ήρεμος. Περιμένω την τελευταία προπόνηση, είναι πλήρη η ομάδα και ελπίζω να μην γίνει κάτι πριν το ματς. Αύριο θα νιώσω μία παραπάνω ανησυχία αλλά μέχρι στιγμής είμαι ήρεμος»

Για το παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και το 6-1: «Και βέβαια εκείνο το παιχνίδι απέδειξε σε όλους αλλά και σε εμάς για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Πήγαμε εκεί για να γυρίσουμε το βαρύ σκορ. Στο ημίχρονο πιστεύαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και μας έδωσε τη δύναμη»

Για το πώς βλέπει τους παίκτες του: «Φυσικά και υπάρχει κίνητρο, δίψα και το πάθος. Θα ήταν ανόητος όποιος έφτανε μέχρι εδώ και δεν είχε όρεξη. Το είδαμε χθες στην προπόνηση, μένει μία προπόνηση, περιμένουμε να δούμε το ίδιο, οι παίκτες είναι γεμάτοι ενθουσιασμό για να γίνει το αυριανό παιχνίδι»

Αν βλέπει τη φλόγα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και εάν μπορεί να τη συγκρίνει με εκείνη της ομάδας του πριν από τον περσινό τελικό: «Δεν είμαι τόσο παρατηρητικός αλλά είδα τη χθεσινή προπόνηση που ήταν γεμάτη κίνητρο. Πρέπει να πιστεύουν ότι όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα είναι καλά. Αν έως τώρα δεν έχουν δώσει τα πάντα στην προπόνηση, θα πρέπει να δώσουν τα πάντα αύριο στον αγώνα»