Ολυμπιακός: Η ξέφρενη πορεία έως τον τελικό του Conference League (vid)

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί την Τετάρτη (29/5, 22:00) στον τελικό του Conference League και το fosonline.gr θυμάται την πορεία των Πειραιωτών στη διοργάνωση.

Ολυμπιακός: Η ξέφρενη πορεία έως τον τελικό του Conference League (vid)

Την Τετάρτη (29/5, 22:00) ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στην «OPAP Arena» την Φιορεντίνα με φόντο την κατάκτηση του Conference League.

Η πορεία των Πειραιωτών στην διοργάνωση είχε πολλές εκπλήξεις, παρόλα αυτά οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφεραν να προκριθούν για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό και θέλουν ακόμα μία νίκη από το να κατακτήσουν τον τίτλο.

Με αφορμή την παρουσία του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League, το fosonline.gr θυμάται την πορεία των «ερυθρόλευκων» στη διοργάνωση.

Η πρόκριση μέσω...Europa League

Φέτος ο Ολυμπιακός έλαβε μέρος στους ομίλους του Europa League, εκεί όπου τέθηκε αντιμέτωπος με τις Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και Τόπολα. Οι «ερυθρόλευκοι» συγκέντρωσαν επτά βαθμούς και τερμάτισαν στην τρίτη θέση με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Conference League.

Πρώτο εμπόδιο η Φερεντσβάρος

Η πρώτη ομάδα που στάθηκε απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν η Φερεντσβάρος. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν εντός έδρας με 1-0,χάρη σε γκολ του Ελ Κααμπί στο 83ο λεπτό.

Στη ρεβάνς που έγινε στη Βουδαπέστη οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το διπλό με το ίδιο σκορ. Σκόρερ του νικητήριου γκολ ήταν ξανά ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι.

Η ανατροπή του «αιώνα»

Μετά τη νίκη επί της Φερεντσβάρος ο Ολυμπιακός πέρασε στη φάση των «16», εκεί όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Πειραιά απέφυγε ισχυρότερες ομάδες στην κλήρωση, αλλά οι Ισραηλινοί αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια.

Ο πρώτος αγώνας του ζευγαριού διεξήχθη στο «Γ. Καραϊσκάκης», εκεί όπου η Μακάμπι έκανε εξαιρετικό παιχνίδι κατακτώντας τη νίκη με 4-1. Οι «ερυθρόλευκοι» προδόθηκαν από την ανασταλτική τους λειτουργία, την οποία ξεχαρβάλωναν οι Ισραηλινοί σε κάθε ευκαιρία που τους δινόταν. Επί της ουσίας, έκαναν πέντε σοβαρές φάσεις και πέτυχαν τέσσερα γκολ.

Η ρεβάνς διεξήχθη στη Σερβία και ελάχιστοι πίστευαν πως οι Πειραιώτες θα βρουν τον τρόπο να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ διέψευσαν τα προγνωστικά και τρέλαναν όλη την Ευρώπη. Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση νίκησαν με 4-1 και έστειλαν το ματς στην παράταση, εκεί όπου πέτυχαν άλλα δύο γκολ με αποτέλεσμα να καταφέρουν το ακατόρθωτο.

Ο Θρύλος της Πόλης με ήρωα τον Τζολάκη

Στα προημιτελικά του θεσμού ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα της Τουρκίας έχοντας αρκετά πρωτοκλασάτα ονόματα στο ρόστερ της δεν ήταν εύκολο εμπόδιο για τους «ερυθρόλευκους».

Στο Φάληρο οι Πειραιώτες ξεκίνησαν δυναμικά τη αναμέτρηση και έδειχναν να καθαρίζουν την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Ωστόσο το υπέρ τους 3-0 έγινε 3-2 και έτσι όλα κρίθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Στην κατάμεστη έδρα των Τούρκων ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 και έτσι η ρεβάνς οδηγήθηκε στην παράταση. Στο έξτρα μισάωρο δεν σημειώθηκε γκολ και ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι. Στη ρώσικη ρουλέτα ο Κωνσταντίνος Τζολάκης ανέλαβε δράση και με τρεις αποκρούσεις χάρισε την πρόκριση στους Πειραιώτες.

Υποκλίθηκε και η Άστον Βίλα

Στην ημιτελική φάση ο Ολυμπιακός τέθηκε αντιμέτωπος με την σκληροτράχηλη Άστον Βίλα. Οι «χωριάτες» έχοντας πραγματοποιήσει μία εξαιρετική πορεία στην Premier League έμοιαζαν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ είχαν διαφορετική άποψη.

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Αγγλία οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και με μπροστάρη τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί πήραν τη νίκη με 4-2.

Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο και στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Μαροκινός επιθετικός πέτυχε δύο γκολ και «κλείδωσε» το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό της «OPAP Arena», εκεί όπου ο Ολυμπιακός θέλει το βράδυ της Τετάρτης (29/5, 22:00) να νικήσει τη Φιορεντίνα και να γράψει Ιστορία.