Ολυμπιακός: Ο… περίεργος τρόπος που αγωνίζεται η Φιορεντίνα

Οι ιδιαιτερότητες που έχει το παιχνίδι της Φιορεντίνα και προβληματίζει τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ενόψει του τελικού του Conference League.

Ολυμπιακός: Ο… περίεργος τρόπος που αγωνίζεται η Φιορεντίνα

Κανένας τελικός δεν είναι απλή υπόθεση και κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι πήρε ένα τρόπαιο χωρίς να παίξει το ματς που θα κρίνει τα πάντα. Ειδικά όταν απέναντι υπάρχει ιταλική ομάδα ο βαθμός δυσκολίας είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Η Φιορεντίνα είναι αντίπαλος που υπόσχεται ένα δύσκολο βράδυ. Έχει τις αδυναμίες της όπως έχουν όλες οι ομάδες, αλλά έχει και τα δυνατά της σημεία. Το συγκρότημα του Ιταλιάνο συνηθίζει να παίζει με 4-2-3-1 και οι κεντρικοί αμυντικοί έχουν σύνθετο ρόλο.

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται μπορούν να γίνουν χαφ ακόμα και επιθετικά σε κάποια σέντρα. Είναι ίσως ακραίος ο τρόπος με τον οποίο παίζει η Φιορεντίνα, αλλά είναι μία πραγματικότητα που δημιουργεί προβλήματα. Οι αμυντικοί της μπορούν να έχουν διάφορους ρόλους μέσα στο γήπεδο.

Οι «βιόλα» όταν αμύνονται ο σχηματισμός τους αλλάζει σε 3-2-3-2 και ο ένας στόπερ τους γίνεται αμυντικό χαφ. Μοιάζουν περίεργα όλα αυτά, αλλά πρόκειται για μία ομάδα που έχει έναν τρόπο με τον οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Με τον συγκεκριμένο τρόπο που παίζει δεν είναι απλό για τον αντίπαλο της να παίξει ανάμεσα στις γραμμές της. Βέβαια όλος αυτός ο τρόπος έχει και το μειονέκτημα του. Δημιουργούνται κενά στα μετόπισθεν και αυτά θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός.

Γίνεται αντιληπτό, ωστόσο ότι για τους Πειραιώτες ακόμα και η πίεση που θα βγάλουν ψηλά είναι πιο περίπλοκη όταν η Φιορεντίνα φτάνει στο σημείο να μετατρέπει σε χαφ τους στόπερ της. Ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει τα πάντα για το περίεργο παιχνίδι της ομάδας της Φλωρεντίας και θα προσπαθήσει με τρεξίματα και ψηλά τις γραμμές να μπλοκάρει τα χαρτιά της.