Ολυμπιακός: Η φρεσκάδα και ο ρυθμός

Με διαφορετικό τρόπο πηγαίνουν στον τελικό του Conference League Ολυμπιακός και Φιορεντίνα. Η δίψα για την κούπα είναι ίδια, αλλά…

Ολυμπιακός: Η φρεσκάδα και ο ρυθμός

Πλησιάζει η ημέρα για τον τελικό του Conference League (29/5) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια και ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ανάλυσης για τον μεγάλο αγώνα έχει να κάνει με τον τρόπο που έχουν προετοιμαστεί οι δύο ομάδες πριν από τη σύγκρουση για την κούπα. Τρόπος εντελώς διαφορετικός.

Ο Ολυμπιακός θα είναι δεδομένα πιο «φρέσκος» και ξεκούραστος όταν θα μπει στο τερέν της AEK Arena. Ο τελευταίος αγώνας ήταν με τον Παναθηναϊκό και θα έχουν περάσει δέκα ημέρες, εκ των οποίων οι τρεις περιλάμβαναν ρεπό με απόφαση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προκειμένου οι παίκτες του να αποφορτιστούν για λίγο, να «καθαρίσουν» το μυαλό τους και να πάνε στο τελικό με όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις. Όπως μπορεί να γίνει αυτό στο τέλος της σεζόν. Ο Βάσκος ξεκάθαρα πιστεύει ότι σε αυτό το σημείο και ενώπιον του πιο σημαντικού αγώνα στην ιστορία του κλαμπ, η πνευματική προετοιμασία έχει μεγάλη αξία. Ίσως τη μεγαλύτερη. Άλλωστε ο Μεντιλίμπαρ είναι προπονητής που και σε προηγούμενες περιόδους έδινε ρεπό στην ομάδα αμέσως μετά από ένα δύσκολο ματς κι ενώ ακολουθούσε «καπάκι» το επόμενο.

Ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο θα φέρει την ομάδα του στην Αθήνα σε καλύτερο ρυθμό, αλλά αρκετά κουρασμένη. Πριν από λίγες μέρες έπαιξε ένα επίπονο ματς στην Σαρδηνία με την Κάλιαρι και χρειάστηκε όλους τους βασικούς στο τέλος για να πάρει τη νίκη με 3-2 από την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι σε 105 λεπτά αναμέτρησης! Ψυχολογικά είναι θετικό για την ιταλική ομάδα ότι εξασφάλισε μέσω πρωταθλήματος το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν, αλλά και ο Ολυμπιακός είχε βγάλει αυτό το άγχος από τις πλάτες του αρκετά νωρίτερα. Σίγουρα η Φιορεντίνα θα έχει τον ρυθμό, ο Ολυμπιακός την «φρεσκάδα».

Κάποιοι λένε ότι καλύτερο είναι το πρώτο, άλλοι επιμένουν ότι η πιο ξεκούραστη ομάδα έχει περισσότερες πιθανότητες. Όλα αυτά είναι θεωρητικά, άλλωστε σε πρόσφατες αναμετρήσεις άλλων ομάδων υπό τις ίδιες συνθήκες έχει φανεί αποτελεσματικό και το πρώτο και το δεύτερο.

Ασφαλώς αμφότερες οι φιναλίστ του τελικού θα έχουν την ίδια λαχτάρα για το τρόπαιο. Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι η ξεκούραση των τελευταίων ημερών είναι κάτι θετικό για την ομάδα που έπαιζε επί μήνες κάθε τρεις μέρες. Η δε Φιορεντίνα παίζει επίσης ασταμάτητα, ενώ έχει κι άλλο ματς για το πρωτάθλημα στις 2 Ιουνίου με την Αταλάντα! Οι Ιταλοί επίσης το θεωρούν καλό ότι έρχονται με φόρα, ρυθμό και ψυχολογία.

Θα δείξει…