Ολυμπιακός: Ο Τσικίνιο, οι Ιταλοί και το διπλό...1-6!

Ο Τσικίνιο δήλωσε ότι ο τελικός του Ολυμπιακού με την Φιορεντίνα είναι ο κορυφαίος της καριέρας του. Κι είναι και μία ευκαιρία ρεβάνς απέναντι σε Ιταλούς. Η πορεία του με την Μπενφίκα και το σημάδι του 1-6 με Ισραηλινούς. 

Ολυμπιακός: Ο Τσικίνιο, οι Ιταλοί και το διπλό...1-6!

Ο Τσικίνιο θα είναι στον τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να κατακτήσει το τρόπαιο και να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα τα καταφέρει.

Ο Πορτογάλος μέσος έλεγε στην πρόσφατη Media Day ότι πρόκειται για το κορυφαίο παιχνίδι της καριέρας του κι έτσι είναι αφού θα πρόκειται για τον πρώτο του τελικό, κάτι που δεν είχε μπορέσει να πετύχει ως ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα. Κι είναι αλήθεια ότι είχε μία πορεία στην οποία δεν απείχε και τόσο πολύ. Αλλά τότε οι Ιταλοί τον είχαν σταματήσει, συνεπώς μπορεί να βλέπει το ματς με την Φιορεντίνα ως μία ευκαιρία και προσωπικής απάντησης!

Πρόπερσι έγιναν όλα όσα θα διαβάσετε ή θα θυμηθείτε. Με μία εκπληκτική σύμπτωση.

Η Μπενφίκα είχε περάσει στον όμιλο του Champions League κι εκεί νίκησε δύο φορές την Γιουβέντους (2-1 στην Ιταλία και 4-3 στην Λισαβόνα) με τον Τσικίνιο να αγωνίζεται ως αλλαγή και στα δύο παιχνίδια. Στο ίδιο γκρουπ συμμετείχε και η Μακάμπι Χάιφα. Το ματς στο Ισραήλ είχε λήξει... 1-6 για την Μπενφίκα, όπως συνέβη δηλαδή και φέτος στο Μακάμπι Τελ Αβίβ- Ολυμπιακός!

Η πρώην ομάδα του Τσικίνιο πέρασε στη φάση των «16» κι εκεί διέλυσε την Μπριζ με δύο νίκες (2-0 στο Βέλγιο και 5-1 στο Ντα Λουζ). Με τον Τσικίνιο βασικό και στα δύο ματς.

Στα προημιτελικά αντίπαλος η Ίντερ του Σιμόνε Ιντσάγκι. Πάλι ο Τσικίνιο βασικός στο πλάνο του Ρότζερ Σμιντ. Ήττα, όμως, 0-2 στην Πορτογαλία και στη ρεβάνς με τον παίκτη του Ολυμπιακού και πάλι στην ενδεκάδα, 3-3 και αποκλεισμός.

Θα πήγαινε στους «4» του Champions League ο έμπειρος μέσος (που λέει ότι δεν έχει πρόβλημα να παίζει σε όλες τις θέσεις του κέντρου, αλλά σε αυτή που τον βάζει ο Μεντιλίμπαρ νιώθει ότι είναι πιο κοντά στην περιοχή, στη δημιουργία και στο γκολ). Τον σταμάτησαν Ιταλοί. Τώρα τους έχει πάλι μπροστά (Φιορεντίνα αντί Ίντερ), αλλά σε τελικό.

Στο κορυφαίο ματς, όντως, για μια καριέρα σημαντικών παραστάσεων σε top επίπεδο.